FK Frýdek-Místek - FC Viktoria Plzeň 1:1

F r ý d e k-M í s t e k - Na Stovkách byla k vidění v duelu naší sedmnáctky proti Plzni velice dramatická bitva. Valcíři nevyužili v úvodu několik šancí, načež se hosté dostali do vedení. Kýženého vyrovnání se nám povedlo dosáhnout v samotné závěru utkání. Bonusový bod získala v penaltovém rostřelu Plzeň.
18.kolo (10.4.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Viktoria Plzeň
1:1


Komentář

Utkání jsme načali velice dobře. Aktivitu jsme ale nedokázali přetavit v gól, co se bohužel vymstilo. V 11. minutě poslal Lukáš Václavík soupeře do vedení. Po celý zbytek utkání pak svěřenci trenéra Němce usilovali o vyrovnání. V závěru zápasu navíc hráli přesilovku po vyloučení Strmisky. Zaslouženého srovnání se Valcíři dočkali doslova za pět minut dvanáct. Hrdinou se stal Luděk Maceček, který poslal centr za standardky hlavou do sítě. V bitvě o bonusový bod v penaltové loterii uspěli hosté.

MFK Frýdek-Místek U17 - FC Viktoria Plzeň U17 1:1 (0:1) pk: 5:6
Branky:
79. L. Maceček - 11. Václavík. Rozhodčí: Slaminka - Dresler, Duda. ŽK: K. Merta - Strmiska, Kodýdek, Fišer. ČK: 63. Strmiska (P). Diváci: 40.
Frýdek-Místek U17: J. Málek - Šostý, Strouhal, L. Maceček, Forch (41. K. Merta), Procházka, Křenek, Bányácski, P. Koval (75. Niesner), Chýlek (61. Myška), Šigut (70. Vahalík). Trenér: Petr Němec.
Plzeň U17: Bleha – Petrmichl (57. Kavka), Fišer, Strmiska, Halász – Ruda, Kodýdek (61. Lehký), Dotzauer – Václavík (77. Pavlík), Koranda (63. Šimek), Popovič (57. Kotěšovec). Trenér: Josef Parlásek.

Ohlasy trenérů

Petr Němec (trenér Frýdku-Místku): Chtěli jsme na soupeře vletět, což se nám povedlo. Myslím, že kdyby v osmé minutě svítil na tabuli stav 3:0, tak by to bylo spravedlivé. Možnosti a náznaky šancí jsme ale bohužel neproměnili. Soupeř skóroval se štěstím ze standardní situace. Kluci zaclonili v přemíře snahy výhled brankáři, byl to laciný gól. Pak už to byl boj, jestli dokážeme vyrovnat, nebo soupeř skóre navýší. Platila naštěstí první varianta. V posledních vteřinách se nám povedlo ze standardní situace vyrovnat a získali jsme naději na zisk dvou bodů v penaltovém rozstřelu.

Kluci ukázali vnitřní sílu, že chtějí zápas dotáhnout alespoň k remíze. Nemohu říct, že jsem nespokojen, kluci předvedli na hřišti výborný fotbal, hráli skvěle, vyrovnání si zasloužili.

Jsme rádi, že se nám po Hradci a Zbrojovce povedlo neodcházet po základní hrací době s těsnou prohrou. S Hradcem i se Zbrojovkou jsme měli několik šancí, které jsme nedokázali proměnit. Říkali jsme si, že do třetice už bychom to chtěli zvládnout. Chtěli jsme vyhrát. To, že se to nepovedlo, to se nedá nic dělat. Kluci bojovali, dřeli. Bylo fantastické se na ně dívat. Mohou mít vztyčené hlavy. Nebyli horším soupeřem.



Josef Parlásek (trenér Viktorie Plzeň): Sehráli jsme utkání proti soupeři, který se prezentoval jednoduchou hrou v podobě nakopnutých míčů do soubojů a následné dohrávání odražených míčů, což nám v několika případech dělalo problém – jak vyhrát hlavičkový souboj, tak hlavně následné dohrávání odražených míčů. Každopádně jsme se dostali v 11. minutě do vedení a v průběhu utkání jsme měli několik zajímavých situací před soupeřovým pokutovým územím, které jsme bohužel nedokázali vyřešit vstřelením branky, zejména šance Václavíka a Lehkého byly obrovské. Jelikož jsme nedokázali přidat druhý gól, který by možná utkání rozhodl, přišel trest v podobě inkasovaného gólu v poslední minutě utkání, po standardní situaci. Dlouhodobě nás trápí koncovka a navíc dostáváme góly po standardních situací. Nicméně hra ve středu hřiště je dobrá, ale pokud chceme v dalších utkáních vítězit,musíme zlepšit výkony v útočném, ale i v obranném pokutovém území.


Fotogalerie