FK Frýdek-Místek - 1.FC Slovácko 0:4

F r ý d e k-M í s t e k - Prolomit nepříznivou sérii se pokusili starší dorostenci v domácím utkání proti Slovácku. Soupeř se však po dvou rychlých gólech z první půle dostal do vedení, které si kontroloval a ve druhém dějství jej ještě navýšil. Především v druhé poločase předvedli Valcíři solidní výkon, bohužel však bez gólového efektu.
25.kolo (15.4.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - 1.FC Slovácko
0:4


Komentář

Trenér Hlaváč měl opět vrásky s marodkou, která komplikovala už tak složitou situaci. Hosté vstoupili jako favorit utkání do zápasu aktivně. V úvodní desetiminutovce měli nadějné možnosti Krejčík a Jamný. Ovšem oba pokusy skončily mimo tři tyče. Slovácku pomohl k vedení až pokutový kop, který ve 14. minutě nekompromisně proměnil Michal Kohút. Domácí si tak zbytečnou penaltou značně znesnadnili vývoj utkání. Už o dvě minuty později totiž zvyšoval z našeho pohledu na 0:2 Efrem Vartinian.

Slovácko bylo i nadále při chuti. Ovšem dalších branek už se v první půli nedočkalo. Jednak se vyznamenal proti střele zpoza vápna Kohúta brankář Zouhar a jednak se Valcíři vzpamatovali z dvou inkasování a přeci jen hru trochu vyrovnali. Největší možnost domácích měl Buchlovský, jeho přímý kop však skončil těsně nad bránou. Do kabin jsme tak šli s dvoubrankovým mankem.

Ve druhé půli sehráli Valcíři se Slováckem solidní partii. Bohužel se však nedokázali prosadit v ofenzivě. Aktivní nástup do druhého dějství navíc poněkud zmrazil svým druhým gólem Michal Kohút. Lipině by pomohla jiskra v podobě snížení, ovšem to nepřicházelo. Kudláček v 71. minutě hlavičkoval pouze nad bránu a ostatní náznaky dobrých možností selhávaly na finálním řešení. V závěru ještě Slovácko usilovalo o čtvrtý gól. Nejprve byl proti brankář Zouhar, poté i jeho břevno. V 90. minutě však našeho gólmana propálil bývalý hráč Frýdku Vojtěch Hajnoš a udělal symbolicky tečku za utkáním.

MFK Frýdek-Místek U19 - 1.FC Slovácko U19 0:4 (0:2)
Branky: 14. a 57. Kohút, 16. Vartanian, 90. Hajnoš. ŽK: Olšanský, Šánek. Rozhodčí: Caletka - Lukašík, Bureš. Diváci: 50.
MFK Frýdek-Místek: Zouhar – Dudek, Kudláček, Holec (19. L. Maceček), Ciesarík – M. Fukala (71. Kvapil), Bača – Hladík, Buchlovský, Kutáč – P. Kováč. Trenér: Radomír Hlaváč.

Slovácko: Horáček - Baran, Jamný, Řihák, Miklík, Tomaštík (58. Hajnoš), Olšanský (c), Kohút (72. Leskovjan), Vartanian, Šánek (79. Jahoda), Krejčík. Trenér: Pavel Němčický.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér Frýdku-Místku): Začali jsme opět zbytečně ustrašeně. Po dvou hrubých chybách, dva góly. Zbytečná penalta, kdy po odehrání míče faulujeme. A druhý gól? To stoper prostě nemůže udělat. Slovácko si vypracovalo šance, ale mrzí mě, že dostaneme takové dvě branky. Je to pátá porážka v řadě, takže už je tam taková psychická deka. Ale myslím si, že ve druhé půli jsme se zlepšili.

Nastupovali jsme s dvěma kluky ročníku 01 v základní sestavě. Po chybě u druhé branky jsme navíc vystřídali Holce a dali jsme do zápasu Luďu Macečka. Od té doby mi přišlo, že jsme vzadu získali větší jistotu. V kabině jsme si řekli, i kluci si to mezi sebou řeknou, že musíme být méně bojácní. Projevili se zkušenosti soupeře, kteří měli v základu sedm hráčů ročníku 99. My nastupujeme s mladšími hráči, kteří zkušenosti teprve získávají. Perspektiva tu je.