Lipina opět pomáhá!

Jeden z cílů akciové společnosti MFK Frýdek-Místek je konat dobré skutky. V čele s novým sportovním ředitelem panem Danielem Černajem se akciová společnost (muži), rozhodla pomoci Dětskému domovu Na Hrázi ve Frýdku-Místku.

Chtěli bychom i nadále pomáhat a rozdávat radost tam, kde je potřeba. Po vydařené akci pro Nadační fond Pavla Novotného, darování krve v Krevním centru Frýdek-Místek, po návštěvě dětského oddělení v Nemocnici Frýdek-Místek, můžeme přidat i další vydařenou akci. Finančně jsme pomohli dětem v domově,“ hodnotí s úsměvem sportovní ředitel MFK FM, a.s., Daniel Černaj.

Cílevědomý sportovní ředitel poukazuje i na to, co je ve fotbalovém světě stále málo vidět. Že je třeba pomáhat. „Sám jsem potřeboval pomoc druhých, kdy jsem byl na prahu smrti. Vážně jsem onemocněl a mé plíce přestaly fungovat. Skoro čtyři měsíce jsem ležel v kómatickém spánku. Dávali mi třicet procent na přežití. Naštěstí se o mě starali skvělí doktoři, a to konkrétně MUDr. Moláček, před transportem do Prahy na transplantaci plic, nařídil jedno vyšetření, díky kterému mám své plíce, i když ne celé. Nikdy nevíte, kdy budete například potřebovat krev. Proto jsem rád, že mohu být součástí akcí, pro dobré účely,“ dodal Černaj.

Jsem rád, že tým k takovým akcím přistupuje zodpovědně a rád. Všichni se aktivně zapojují do všech akcí s dobrým úmyslem.“

A to se projevilo i v mistrovské utkání s Líšní. Na zápas o špičku třetiligové tabulky dorazilo 913 platících diváků. Nejenže se podařilo díky Vám, divákům, vybrat částku 18 260 Kč, ale dobrý skutek udělali také fanoušci Lipina Ultras, kteří DD darovali 5 000 Kč, stejnou částku pak přidala ještě cestovní kancelář MLK Tours Mariana Klabníka. "Celkem je to tedy 28 260 Kč a já všem strašně moc děkuji," dodává k vydařené akci Daniel Černaj.

Ve Frýdku-Místku chceme vybudovat perspektivní tým. Pokud by se nám nepodařilo postoupit letos, bude to jeden z cílů pro nadcházející sezonu. Za Lipinu nepříjde hrát žádný hráč, o kterém nebudu přesvědčen, že nebude za klub dýchat, jako je tomu dnes,“ doplňuje své sportovní plány Černaj.