Slezský FC Opava - FK Frýdek-Místek 0:1

22.kolo (24.3.2018) | UT Krnov
Slezský FC Opava - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Do Opavy jsme odjížděli navázat na dobré výkony a dovézt domů nějaké ty body. A to se nám nakonec i povedlo, když jsme dokonce přivezli body tři.
Utkání pro nás začalo přímo fantasticky, když ve 2. minutě Procházka dorazil do odkryté branky vyraženou střelu Kováče, který obzvláště v prvním poločase zle zatápěl soupeřově obraně. Tento těsný stav se soupeřem celkem otřásl a my mohli přidat další branky. Soupeř si vytvořil také náznaky šancí, ale zůstalo jen u šancí. Tu největší měli mladí opavští hráči po naší hrubé chybě ve 32. minutě a po trestném kopu z hranice šestnáctky trefili tyč.
Druhý poločas byl zcela v režii domácích a my odolávali tlaku ze všech sil, které rychle ale ubývaly (někteří hráči byli v týdnu nemocní a absolvovali pouze jeden trénink). Nakonec jsme mohli v závěru přidat i druhou branku, ale Křenek netrefil odkrytou branku. V závěru utkání se nám při fantastickém zákroku zranil brankář Málek, naštěstí po dlouhém ošetřování utkání dochytal, protože jsme již nemohli střídat. Dnes před hráči smekám, protože tak heroický, bojovný a místy až se sebeobětováním možným výkonem, ukázali své morálně volné vlastnosti, které se jen tak nevidí. I proto jsou tři body takovou třešničkou na jejich dortu. Tady bych ještě podotkl, že pět hráčů našeho týmu o den dříve vypomáhalo kategoriím U18 a U16.