FK Frýdek-Místek - SK Uničov 1:5

6.kolo (9.9.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Uničov
1:5


Komentář

První poločas nebyl nikterak bohatý na šance, za to bohatý na ztráty a nepřesnosti. Valcíři si největší možnost úvodní části vypracovali Kopčem, který se snažil v pokutovém území úspěšně zakončit, nicméně hosté s vypětím všech sil zůstali bez újmy. Uničov nejvíce hrozil v závěru půle. Nejprve se vyznamenal brankář Majer, který vyrazil jedovku z hranice vápna. O pár minut se ale po jeho kontaktu s hostujícím hráčem pískala penalta, kterou využil Martin Piruch.

Úvod druhého dějství se nám povedl, když jsem rychle vyrovnali. V 50. minutě se v pokutovém území dostal k míči Martin Míček a přízemní střelou překonal brankáře. Gól nás pochopitelně povzbudil, nicméně v 53. minutě následovala hrubka ve středu pole, kterou hasil červeným zákrokem brankář Majer a musel pod sprchy.

V oslabení jsme se zprvu drželi a zdálo se, že bodový zisk nebude nereálný. Ovšem střídající gólman Müller nerozehrál šťastně, čehož využil Jiří Fencl k vedoucímu gólu. Poté už se naše hra rozpadla a soupeř skóre navyšoval. Prakticky vzápětí se trefil na přední tyči hlídkující Jan Ryšavý. Své druhé branky se dočkal Jiří Fencl a pohár hořkosti jsme si vypili vlastním gólem Dominika Bači. U18 čeká na body od úvodní výhry v Kroměříži. Čekání bude chtít přerušit již v sobotu v domácím utkání proti Šumperku.

Ohlasy trenérů

Lukáš Čerňák (Frýdek-Místek): Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. V první půli jsme měli spoustu ztrát a nedostávali jsme se do hry. Pořád jsme chtěli dávat finální přihrávky. Pokud jsme byli v pohybu a kombinovali po zemi, soupeře jsme přehrávali. Do druhé půle jsme šli s tím, že se budeme snažit co nejdříve vyrovnat, což se nám povedlo. Bohužel hned na to jsme šli po hrubce do deseti a byl vyloučen gólman Majer. Zlomovým okamžikem byla špatná rozehrávka, kdy jsme dostali gól na 1:2. Po této brance už jsme byli v křeči a soupeř skóre ještě navýšit. Nyní se musíme připravit na středeční zápas se Šumperkem, který bychom měli zvládnout.



Fotogalerie