1. FC Slovácko B - FK Frýdek-Místek 2:1

Ve 22. kole Moravskoslezské fotbalové ligy se Frýdek-Místek představil v Kunovicích proti rezervě Slovácka. V první půli byl k vidění vyrovnaný průběh utkání s gólem na každé straně. Po změně stran se soupeř dostal podruhé v utkání do vedení. Posléze si Válcovny vytvořily několik šancí ke srovnání, ale domácí brankář tyto příležitosti pokryl. Lipina tak po dvou výhrách v řadě, i přes dobrý výkon, odjíždí s prázdnou.
22.kolo (2.4.2023) | Kunovice
1. FC Slovácko B - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Začátek utkání se odehrával v mírnějším tempu a o první pozdvižení se postaral až ve 22. minutě Patrik Rubý, jehož přímý kop prosvištěl nad horní tyčí soupeřovy svatyně. O pár minut později nejprve Tomáš Hykel vybojoval balón ve středu hrací plochy a posléze se z levého křídla dostal do zakončení Marek Kostka, ale jeho pokus k bližší tyči vyrazil gólman Josef Andres. 

Ve 35. minutě si rezerva Slovácka nejprve vypracovala šanci po rohovém kopu, kterou ještě Michael Gergela dokázal zlikvidovat. O minutu později se ale po centru z levé strany dostal ke hlavičce David Šlechta a jeho lob zapadl ke vzdálenější pravé tyči - 1:0. Ve 42. minutě se domácí brankář dopustil faulu na Hykela uvnitř pokutového vápna. A byl to právě Tomáš Hykel, který si následný pokutový kop vzal na starost a střelou do levé části brány se nemýlil - 1:1.

1E994331-5BA4-4405-8356-27E4B2B181E0

Foto: fcslovacko.cz

Vstup do druhé části se lépe povedl Uherskému Hradišti. V 52. minutě si totiž David Šlechta zpracoval míč během otočky, posunul si jej na pravou nohou a tvrdou ránu zpoza vápna prostřelil frýdeckomísteckého brankáře - 2:1. Posléze se Válcovny dostaly zpět do utkání a vyvíjely nátlak. Vážnější šance ale byly k vidění až od osmdesáté minuty.

Exekutor přímých kopů Rubý si vzal standardní situaci opět na starost, ale jeho skvělou ránu ke vzdálenější tyči vyrazil ještě lepším zákrokem Andres. V nastavení zápasu se Rubý dostal po nákopu do vápna k zakončení z voleje, ale Andres předvedl další excelentní zákrok a uchránil tři body domácích. Válcovny tak, stejně jako na podzim, podlehly Slovácku B 1:2.

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Prohra? Ano, ale se vztyčenou hlavou. Byl to možná náš nejlepší výkon za jednadvacet zápasů, ale bohužel jsme dnes bez bodů. Kromě prvních patnácti minut jsme byli jednoznačně lepší a vypracovali jsme si řadu závarů v šestnáctce Slovácka. Soupeř byl u naší brány třikrát a vstřelil nám dva góly. Lekce z produktivity. Je to za námi, zítra dostanou kluci individuální plány a v úterý se již připravujeme na Hlučín.“


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B