1.SC Znojmo FK - FK Frýdek-Místek 0:0

Tak jako na podzim, i nyní se v utkání se Znojmem zrodila remíza, tentokrát ale bez branek. Šancí ovšem k vidění bylo spoustu. Už v úvodu zápasu vyprášili rukavice gólmana Martiník a Střelec. Ve druhé části orazítkoval brankovou konstrukci Blejchař. Následující týden čekají Lipinu dva domácí zápasy. V úterý s Kvítkovicemi a o víkendu přijedou Vítkovíce.
29.kolo (19.5.2023) | Městský stadion v Horním parku, Znojmo
1.SC Znojmo FK - FK Frýdek-Místek
0:0


Komentář

Už v deváté minutě se mohla Lipina dostat do vedení, ale Jan Martiník a posléze také Pavel Střelec jen vyprášili rukavice domácího brankáře Franka Škugora. V 17. minutě přišla příležitost také pro domácí. Lukáš Lukčo se dostal do zakončení z voleje, ale Michael Gergela reflexivním zákrokem vyrazil míč na roh. O pár minut později musel být válcovenský gólman znovu připraven, neboť pálil Ouattara Dao.

zdroj: Flaum Blahacek

Ve 32. minutě nejprve poslal tvrdou ránu Maxim Obuch, brankář Škugor vyrazil míč, ale dorážka Teodora Janjuše z úhlu skončila opět v moci znojemského gólmana. První poločas, i přes tlak Frýdku-Místku, branku nenabídl a 120 diváků se mohlo těšit na druhou část zápasu.

zdroj: Flaum Blahacek

A do druhého poločasu vstoupili Frýdeckomístečtí ještě aktivněji, neboť centr Obucha skončil přesně na hlavě Jakube Blejchaře, jenž se ponořil do zakončení, ale trefil pouze levou tyč! O pár chvil později se také Martiník dostal ke hlavičce, ale minul domácí svatyni. V 57. minutě Patrik Rubý exkluzivním pasem našel na levé straně volného Janjuše, který se dostal s míčem až na hranici malého vápna, ale následně trestuhodně přestřelil!

zdroj: Flaum Blahacek

V 70. minutě mohl přijít trest z domácí strany, neboť střela Lukča byla tečovaná, ale Gergela se natáhl a vytěsnil balón mimo svou svatyni. Před koncem utkání to Rubý opět zkoušel z dálky, ale nenavázal na některý z jeho podzimních gólů. Utkání, stejně jako na Stovkách, skončilo smírně, ale tentokrát bez branek.

Ohlasy trenérů


Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Za normálních okolností bych bod z venku bral. Dnes ho neberu. Dominujeme, vytvoříme si čtyři stoprocentní šance, ale gól nedáme. Kluci jsou už z toho špatní. Nezlomíme to ničím jiným, než tvrdou prací. Čekají nás dva zápasy doma, kde to musíme za každou cenu urvat.“


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B