SK Líšeň - FK Frýdek-Místek 4:2

L í š e ň - Ve šlágru 9. kola MSFL jsme zajížděli na půdu vedoucího týmu tabulky z Líšně s touho získat alespoň bod. Domácí byli však v utkání lepší a po zásluze získali tři body. Zvláště v první půli Líšeň dominovala a v závěru si vytvořila rozhodující dvoubrankový náskok.
9.kolo (29.9.2018) | Líšeň
SK Líšeň - FK Frýdek-Místek
4:2


Komentář

Za slunečného, ale poměrně chladného počasí vstoupila do utkání lépe Líšeň a elán jí zůstal v podstatě po celý zápas. Zvláště agilní Krčka s Přichystalem byli hodně při chuti a od začátku dávali obraně Valcířů hodně zabrat. V 5. a 7. minutě jsme přežili dvě nepříjemné situace, při nichž nechybělo domácím málo. V obou případech se ale do zakončení nedostali. To stejně platilo i ve 12. minutě, kdy se Přichystal jakoby zalekl prázdné brány. Chvíli poté musel trenér Žižka bohužel nuceně stáhnout otřeseného Ciesaríka.

Lipina se do kombinace dostávala jen těžko, přetěžko i kvůli aktivnímu a agresivnímu napadání soupeře. Tento styl přinášel lídru tabulky ovoce a hráči v modrých dresech se museli občas cítit jako na kolotoči. Ukázkovou jízdu předvedli ve 23. minutě Krška s Přichystal. Posledně jmenovaný akci po levém křídle ještě vyšperkoval jesličkami, následný centr však nezužitkoval Fall. O pár okamžiků později se dokonce pískala ve prospěch domácích penaltu, ani tentokrát z toho gól nebyl. Filip Mucha se proti Krškovi vyznamenal.

Až ve 34. minutě jsem poprvé vážněji zahrozili i my. Smékal zakončoval brejk, Vítek byl však proti jeho přízemní střele přízemní. Zbývající minuty však patřily opět patřily soupeři. Nejprve Přichystal ve velké šanci minul bránu, posléze bývalého hráče Frýdku-Místku vychytal Mucha. Líšeň se však přece jen dočkala. Dvěma góly v závěru půle ji poslal do zaslouženého vedení Michal Zapletal.

Ve druhém dějství nám návrat do zápasu nabídla Líšeň v podstatě sama. Soupeřova obrana doslova namazala Adamu Varadimu, který byl faulován gólmanem Vítkem a následně proměnil v 53. minutě penaltu. Ovšem nic platné, výkon a styl hry se sice ve druhém dějství vylepšil, zjednodušil, kýžené vyrovnání však nepřinesl. V 67. minutě jej opět oddálil Lamine Fall. Jenže soupeř jakoby nás škádlil, v 69. minutě vytvořil další hrubku a nabídl Adamu Varadimu jubilejní desátý gól v sezóně.

Ani toho jsme však nedokázali využít. Nejlepší hráč na hřišti, Krška, hrál velký zápas a vymyslel v 76. minutě dokonání hattricku pro Michala Zapletala. Více dramatických chvilek už zápas nenabídl a z jihu Moravy se tak vracíme bez bodu.

Ohlasy trenérů


Jan Žižka (Frýdek-Místek): Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. V defenzivní činnosti se nemůžeme takto prezentovat. Něco si řekneme v kabině a od první minuty to nefungovalo. Líšeň v první půli asi některým otevřela oči, jak se má hrát fotbal. O přestávce jsme si řekli, že druhý poločas budeme hrát jednoduše, budeme dávat balóny rychleji nahoru a fungovalo to. To je to, co jsme měli hrát už od začátku. V první půli se nám to nedařilo, v druhé ano.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B