MFK Vyškov - FK Frýdek-Místek 2:1

V y š k o v - Ve 13. kole MSFL zajížděla Lipina na půdu Vyškova, který držel šesti zápasovou sérii bez prohry. Ta bohužel zůstala neprolomena. Na vedoucí branku soupeře, ještě dokázal z pokutového kopu reagovat Varadi, vedení však Vyškovu vrátil šest minut před koncem Krejčí. Jihomoravané navíc přeskočili Valcíře v tabulce.
13.kolo (27.10.2018) | Vyškov
MFK Vyškov - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

Trenér Žižka postrádal zraněného Dendise a také distancovaného stopera Bialka. Frýdecký lodivod neexperimentoval a vybral osvědčenou variantu, na stoperskou pozici k Petru Literákovi postavil Míchala Švrčka. Valcíře přivítalo ve Vyškově chladné a deštivé počasí a také brzké nalomení plánu. V 10. minutě totiž poslal Aršič z pravého křídla ideální centr do vápna, který uklidil hlavou do sítě Marek Vintr.

Naštěstí jsme však v neustávajícím lijáku dokázali rychle odpovědět. Adam Varadi si chytře došel pro pokutový kop a v 17. minutě jej také proměnil. Do přestávky se už skóre nezměnilo. Více na míči byl sice soupeř, ale nejblíže k nebezpečné situaci byl pouze Ondřej Vintr. Perfektní uvolnění na pravém křídle a následný pas před bránu však zůstal nevyslyšen.

I druhé dějství bylo promočené. Lépe začal Vyškov. Hned v úvodu totiž orazítkoval břevno Aršić. Krátce po něm pak Mrozek reflexivně vyrážel střelu Ondřeje Vintra. Lipina byla naopak na číhané a trpělivě vyčkávala na svoji šanci. Ta přišla v závěru utkání a byla paradoxně i osudnou. Varadi poslal míč v dobré příležitosti pouze do rukavic gólmana, které posléze rozjel smrtící protiútok. Na jeho konci byl střídající Jan Krejčí, který dokonale splnil roli žolíka a rozhodl utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Trousil (Vyškov): Kdyby to mělo skončit remízou, tak už bych z toho byl opravdu hodně špatný, protože herně jsme byli od začátku do konce lepší. Kluci plnili to, co jsem si řekli. Tedy hrát po zemi, po křídlech, ne nakopávané balony. Bohužel pořád se potýkáme se zakončením. Šancí máme dostatek, ale neproměňujeme ani ty nejvyloženější.



Jan Žižka (Frýdek-Místek): Samozřejmě, že to velice mrzí, když prohrajete brankou těsně před koncem utkání. Navíc, když jsme před tím měli tutovku. Adam to měl řešit úplně jinak. Takže to byl zápas ve kterém platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Myslím, že jsme ve Vyškově ostudu neudělali. Kluci bojovali, chtěli jsme si odvézt bod a a byli jsme k němu velice blízko.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B