SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK Frýdek-Místek 0:1

Valcíři zahájili jarní odvetnou část MSFL vítězstvím. O jejich hubené výhře 1:0 nad Kroměříží rozhodla přesná trefa Vašíčka ze závěru prvního poločasu.
16.kolo (15.3.2019) | Kroměříž
SK Hanácká Slavia Kroměříž - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Předehrávku úvodního jarního kola MSFL obstaraly týmy domácí HS Kroměříž a hosté z Frýdku-Místku. Šlo tedy o souboj podzimního vícemistra s osmým celkem průběžného pořadí. 

Do utkání aktivněji vstoupili hráči v modrých dresech s příčným pruhem na prsou. Úvodní herní pohodu ale brzy vystřídala možná až zbytečná nervozita Frýdeckých. Hanáci převzali otěže střetnutí a několika nebezpečnými standardkami ohrožovali branku Zdeňka Kofroně. Vyložených příležitostí si však oba týmy v úvodní pětačtyřicetiminutovce příliš nevypracovaly. A tak o osudu zápasu rozhodla paradoxně jediná tutovka Valcířů.

Ta přišla s poslední minutou prvního poločasu, kdy Hloch vyvezl míč z obraného pásma Frýdku-Místku, přenesením hry vysunul do útočné akce agilního Hykela a po jeho průniku se střelou k bližší tyči nemýlil útočník Václav Vašíček - 0:1. 

Po změně stran se již diváci dalších branek nedočkali. Dle hlášení místního hlasatele si do ochozů našlo cestu více než tři stovky platících fanoušků. Nutno však vyzvednout početnou skupinu frýdecko-místeckých fans, kteří se po celou dobu zápasu starali o atmosféru střetnutí a po konečném hvizdu hlavního rozhodčího Machače se mohli z výhry radovat společně s hráči. 

Nic na tom nezměnila ani situace z poslední minuty utkání, kdy centr Matouška hlavičkoval Kovář před vybíhajícím Kofroněm pouze do břevna, ale dorážka dobíhajícího Oklešťka byla nakonec ohodnocena jeho ofsajdovým postavením. 

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka (trenér HS Kroměříž): Polovina hráčů nepodala svůj standardní výkon, což rozhodlo. Zápas byl vyrovnaný. Kdyby každý hráč na svém postu podal svůj standardní výkon, utkání bychom zvládli. Ale podprůměrných a průměrných výkonů bohužel bylo víc. V prvním poločase jsme udělali jednu chybu. Ztratili jsme balon a dostali zbytečný gól do šatny, který ovlivnil druhý poločas.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Samozřejmě se chceme co nejdříve dostat bodově nahoru, ale musel jsem před utkáním trochu ten optimismus u hráčů kočírovat. Kroměříž patří dlouhodobě ke špičce třetiligové soutěže, a to také i v tomto vzájemném utkání potvrdila. Nechci vyloženě říct, že to bylo z naší strany herně nepovedené utkání, spíš bych to přikláněl ke zbytečné nervozitě. Chtěli jsme zápas rychle rozhodnout, což se nám nepodařilo. Pak začali být domácí aktivnější. Pro nás jsou to však v této fázi hodně důležité tři body.


Fotogalerie