FK Frýdek-Místek - GKS Tychy 0:1

F r ý d e k-M í s t e k - Na závěr roku si Valcíři pozvali k přípravnému utkání polský druholigový Tychy. Oba týmy zkoušely v zápase hráče na zkoušku, z těsného vítězství se nakonec radovali hosté. Lipina se však prezentovala velmi solidním výkonem.
(7.12.2018) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - GKS Tychy
0:1


Komentář

V základní sestavě Valcířů se objevili i hráči na zkoušku - stoper Pavel Hloch, krajní záložník Martin Hirsch a brankář Zdeněk Kofroň, všichni na podzim působili v Kroměříži, ofenzivní záložník Boris Förster (Statzendorf), kteří již dříve ve Frýdku-Místku hrával. Nechyběl ani Bohdan Velička, který podzim strávil na hostování ve Frýdlantu nad Ostravicí. Ze staršího dorostu si zahrál podstatnou část zápasu Matyáš Blahuta, druhý poločas pak Vojtěch Kudláček. Některé hráče trenér postrádal kvůli pracovním a jiným povinnostem.

Úvod utkání patřil hostům, žádný větší tlak si však nevytvořili. Přesto ale brankář Kofroň musel řešit jednu krizovou situaci. Soupeř však pokutový kop v osmé minutě nedokázal proměnit, tedy napoprvé ano, ovšem sudí nechal penaltu opakovat a na druhý pokus už byl gólman s druholigovými zkušenostmi úspěšný. Poté se začala hra postupně vyrovnávat.

V patnácté minutě měl Förster možnost z přímého kopu, těsně však minul pravý roh brány. Nejlepší pasáž si schovali Valcíři na závěr poločasu. Nejprve Velička z levé strany vápna těsně minul bránu, byť mu ještě Varadi naznačoval, že mohl přihrávat. Pak to byl právě frýdecký útočník, který vyzkoušel pozornost brankáře soupeře. Jeho povedené bodlíčko však bylo zneškodněno.

Do druhého dějství poslal trenér Žižka celou lavičku krom brankáře Filipa Muchy, kterého stále trápí zranění palce. Lipina navázala na povedený závěr prvního dějství. Tychy se však zaskočit nedalo a pokusilo se ovládnout hru. K otevření skóre bylo blízko v 57. minutě. Kofroň už překonán byl, avšak míči zabránil v cestě do sítě Kudláček. Blízko ke gólu byli hosté i v 64. minutě, technická střela zpoza vápna skončila jen těsně vedle tyče. Tychy mělo ve zbytku utkání blíže ke gólu a nakonec se jej dočkalo. Po rohovém kopu se hlavou prosadil Damian Nowak (v GKS Tychy na zkoušku ze Skry Częstochowa), Kofroň se natahoval marně.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (Frýdek-Místek): Myslím, že jsme odehráli na závěr roku dobré utkání. Hráči, co tu byli na zkoušku, potvrdili svoji kvalitu. Gól samozřejmě mrzí, protože to byla nepohlídaná standardka, což je škoda. Už se to blížilo k remíze, a i když je to přátelské utkání, vždy chcete uhrát dobrý výsledek.