Ostravský lídr prověří rozjeté Válcovny

První máj - fotbalu čas. Už tuto středu přivítáme na Stovkách lídra tabulky rezervu Baníku Ostrava. Podzimní vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Přijďte podpořit Valcíře a svými hlasivkami pomoct prodloužit úspěšnou výsledkovou šňůru. Výkop zápasu v 16:30 hodin.

Trenér Martin Šrámek: Těšíme se na středeční zápas a doufáme, že na toto utkání s lídrem tabulky dorazí minimálně 1000 diváků."


Narozeniny Bazalů oslavila rezerva vítězstvím

Narozeniny Bazalů oslavila třetiligová rezerva jasným vítězstvím nad Bohunicemi. Obrovskou převahu svěřenci Josefa Dvorníka zúročili až po přestávce, kdy se dvakrát trefil Ondřej Chvěja a jednou Michal Málek. Baník si tak upevnil své vedení v tabulce a dokonce ho navýšil na šest bodů, protože Znojmo doma ztratilo s Blanskem.

Baník si mohl zápas usnadnit prvním gólem daleko dřív. Jen během první čtvrthodiny měl několik příležitostí, které však neproměnil. Nejprve po Chvějově uličce přízemní pokus Sanneha vykopl Kunický, pak Kašpárek z malého vápna hlavičkou těsně minul a další Elekanův centr nezužitkoval ani Samuel, který volejem napnul jen boční síť.

Foto: Roman Vlachynský

Další šanci spálil Šudák, který ve 29. minutě trefil spojnici a Chvějova dorážka hlavou skončila vedle. A ve 37. minutě nedokázal umístit balon do sítě z malého vápna Elekana. Bohunice všechno vsadily na obranu a v okamžiku, kdy se nechaly zlákat k početnějšímu výletu na soupeřovu polovinu, Baník hned trestal. Rychlou kolmou akci zakončoval nejdříve Elekana, Kunický míč vyrazil k Chvějovi, který hlavičkou konečně zavěsil.

Domácí se zbavili nervozity a rychle utkání rozhodli dalšími dvěma góly. Vyraženou ránu z šestnáctky doklepl podruhé do sítě Chvěja a pak se z velkého vápna krásnou umístěnou střelou pod břevno prosadil i Málek.

Foto: Roman Vlachynský

Musím vyseknout poklonu fanouškům, kteří vytvořili výbornou atmosféru. Kromě toho, že jsme nevyužili velké šance v prvním poločase a zápas si nezjednodušili. Chci pochválit, jak mužstvo celé utkání pracovalo a vytvářelo si brankové příležitosti. Někdy je to o tom, že vyjde první šance, ale tentokrát jsme si museli počkat až do druhé půlky. První poločas jsme měli ve své režii, bohužel neproměnili jsme šance. Druhý poločas jsme pokračovali a v kabině jsme si řekli, že trpělivost a klid ve finální fázi nás dovedou k vítězství, což se i stalo. Jsem za to rád a pokračujeme dále, už ve středu nás čeká těžké utkání ve Frýdku-Místku," řekl po utkání trenér Josef Dvorník. (zdroj: fcb.cz)

FC Baník Ostrava B - TJ Tatran Bohunice 3:0 (0:0)

Branky: 53. a 66. Chvěja, 71. Málek

Sestava FCB: Struhař - Sirotek, Říha, Uchenna, Sanneh - Elekana (61. Málek), Šudák (70. Drozd), Holaň, Samuel (46. Kilibarda) - Kašpárek (79. Fadairo), Chvěja (79. Temel)

Sestava BOH: Kunický – Vintr (46. Přerovský), Souček, Šmerda (83. Koreň), Ulbrich, Řeřucha (73. Ševčík), Doubravský (30. Tilkeridis), Bednář, Suchý, Vítek (83. Martinek), Kotoun


Lipina se šplhá tabulkou nahoru

Ve 25. kole chtěly Válcovny vrátit béčku Zlína poslední dvě porážky. A povedlo se. Jedinou branku utkání vstřelil dorostenec Imider a Frýdek-Místek poskočil na 8. pozici. Skálopevná obrana Lipiny znovu udržela čisté konto a prodloužila tuto skvělou sérii na 412 minut.

Začátek utkání opět začal pozvolně a na první šanci si 360 diváků muselo počkat. Ve 22. minutě Rubý uvolnil Michlíka, ale ten nedokázal včas zakončit. O čtyři minuty později už Válcovnám akce vyšla dokonale. Rubý centroval z levé strany vápna, míč se snažil odhlavičkovat obránce, po kterém se ale k balónu dostal Gorčica, který z voleje našel Anwara Imidera a ten z hranice malého vápna rovněž z voleje vstřelil svůj první gól v mistrovském utkání A-týmu - 1:0.

O chvíli později měla Lipina nádech na druhý gól, ale Michlíkova přihrávka jen prošla malým vápnem. Ve 35. minutě poprvé zahrozili hosté. Po ztrátě míče Frýdku-Místku se Zlín dostal do rychlého brejku, ale placírka Červinky zamířila nad horní tyč. Po první půli tak domácí vedli 1:0.

Druhá půle už příliš šancí nenabídla. Frýdeckomístečtí byli více na míči, ale nevytvořili si žádnou větší příležitost. Nijak zvlášť se nevedlo ani hostům. Ti si ke konci zápasu vytvořili menší nátlak, ale střela Höniga zpoza vápna nepřekvapila Lasáka. Válcovenský gólman si tak připsal čtvrté čisté konto v řadě a Frýdek-Místek se v tabulce MSFL dostal na 8. místo!

„Dnes nám vyšel tah v útoku, dorostenec Imider předvedl ve svém prvním utkaní, kdy nastoupil od začátku, kvalitní výkon, který korunoval rozhodujícím gólem. Samozřejmě víme, že ne vše bylo dokonalé, ale obrana je už čtyři kola pevná a to nás těší, na tom musíme stavět. Zveme všechny fanoušky na středeční zápas s vedoucí rezervou Baníku,“ okomentoval vítězné utkání Martin Šrámek.

FK Frýdek-Místek - FC Zlín B 1:0 (1:0)

Branky: 26. Imider

Sestava FM: Lasák – Coufal, Michlík (70. Obuch), Massaniec, Velner (K), Imider (74. Kohut), Obuch, Bialek, Hykel (86. Harušťák), Gorčica, Rubý (74. Neumann)

Sestava ZLB: Bachůrek – Hönig, Slouk, Jura, Hartman (77. Zábojník), Polášek, Kulíšek (K), Švach, Červinka (90. Soboliev), Hamalčík (77. Číž), Ovesný


Na podzim smírně

Podzimní část sezóny ukončil právě zápas s rezervou Baníku Ostrava. Baník do hry poslal i “áčkaře” Jiřího Klímu, Filipa Kaloče, Mateje Madleňáka a Jana Jurošku, kteří kompenzovali absenci reprezentantů Michala Málka a Davida Krupičky. První poločas přinesl vyrovnaný fotbal. Domácí se začali více tlačit do vápna až v jeho závěrečné čtvrthodině, ale Elekanova křížná rána minula bránu. Hosté naopak první střelou mezi tyče skórovali, ve 43. minutě se zblízka hlavičkou prosadil Tomáš Hykel.

Ve druhé půli Baníkovci přece jen přidali a postupně jejich tlak sílil. Kaloč zpoza šestnáctky pálil do tyčky, Měkotův pokus vyrazil Lasák. Až v 67. minutě zatáhl míč po levé straně Madleňák, Jamiu nacentroval do vápna a Filip Kaloč z druhé vlny pohotovou volejí po zemi překonal Lasáka.

Víc branek už ale nepadlo. Těsně před koncem Baník nešťastnou tečí ohrozil vlastní branku, Hrubý byl ale ve střehu a balón vytáhl nad břevno. (zdroj: fcb.cz)

FC Baník Ostrava B - FK Frýdek-Místek 1:1 (0:1)

Branky: 67. Kaloč - 43. Hykel

Sestava FCB: Hrubý - Juroška, Měkota, Říha (10. Temel), Madleňák - Drozd (46. Jamiu), Kaloč, Holaň (77. Samuel) - Elekana (66. Bewene), Klíma (66. Bitta), Šudák

Sestava FM: Lasák – Coufal, Massaniec, Neumann, Janjuš (73. Němec), Harušťák (57. Střelec), Obuch, Bialek, Hykel (86. Halda), Gorčica, Rubý