FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B 0:1

This text will be replaced
Na prvního máje se ve Stovkách utkaly Válcovny s lídrem tabulky rezervou Baníku Ostrava. Domácí trenér Martin Šrámek dnes postrádal pár hráčů, kteří kvůli hostování z Baníku nemohli nastoupit. Krásná návštěva 782 diváků viděla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Tomáš Sirotek. Ostravské béčko si tak odvezlo tři body a upevnilo svou vedoucí pozici v tabulce. Lipina klesla na 9. místo. Už v sobotu zavítají Valcíři do Hlučína.
33.kolo (1.5.2024) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B
0:1


Komentář

V úvodu utkání byl aktivnějším týmem hostující Baník, který se dostal do vedení v 17. minutě. Chvěja si nejprve narazil směrem do vápna kde se Válcovnám nepodařilo odkopnout míč, čehož využil Tomáš Sirotek a zakončil k pravé tyči. O deset minut posléze se Da Silva Ferreira dostal do úniku, ale jeho pokus skončil vedle domácí svatyně.

Ke konci prvního poločasu se Lipina dostala do utkání. Ve 40. minutě Hykel skvěle prostrčil míč na Neumanna, který tvrdě vystřelil, ovšem míč lehce líznul ostravského obránce a následně také horní tyč. Následný roh byl rozehrán nakrátko a střelu Rubého skvělým zákrokem vyrazil Kubný. Frýdeckomístečtí tak své možnosti nevyužili a do šaten šli šťastněji hosté.

Druhá půle nabídla velmi bojovný fotbal. V 56. minutě pálil Chvěja, který místní prostředí velmi dobře zná, ale svou mušku měl tentokrát vychýlenou. O chvíli posléze získala Ostrava standardní situaci, po které musel vytasit skvělý zákrok Lasák. V průběhu utkání se na hrací plochu dostal také odchovanec Válcoven, nyní už v dresu Baníku, Michal Málek. Na pět minut mohlo 782 diváků vidět také novou tvář v domácím týmu, kterou je 24 letý Jihoafričan Tshimologo Huma.

Ke konci utkání se už nic vážnějšího na hrací ploše neodehrálo a Frýdek-Místek podlehl rezervě Baníku Ostrava 0:1. 

Ohlasy trenérů

Martin Šrámek (FK Frýdek-Místek): „Prohra nás před krásnou návštěvou mrzí. Bohužel jsme dnes nemohli použít pět hráčů Baníku, kteří jsou u nás na hostování. Ovlivnilo to sestavu i rozestavení, Kluky, kteří nám zbyli musím pochválit, protože na hřišti nechali všechno. V prvním poločase jsme nebyli daleko od vyrovnání, ale břevno a dobrý zákrok hostujícího gólmana nám v tom zabránil. V závěru náš tlak už žádnou velkou šanci nepřinesl, a proto gratuluji soupeři k vítězství.“



Josef Dvorník (FC Baník Ostrava B): „Apeloval jsem na hráče, aby k tomu přistoupili s pokorou a pracovitostí. Začátek utkání nám vyšel a prvních patnáct, dvacet minut jsme měli míč jasně na svých kopačkách. Vyústilo to v gól Sirotka, pak šel sám na bránu Samuel, ale neproměnil. A měli jsme tam ještě jednu, dvě situace, které se daly proměnit. Ve druhé půli už jsme kolem 70. minuty moc nepodrželi míč vpředu, vracelo se nám to do defenzivní řady, ale ta pracovala velmi dobře. Celkově chci pochválit tým, že zápas odpracoval a odbojoval. Už v sobotu máme další venkovní utkání v Hranicích, musíme hlavně rychle zregenerovat a dobře se připravit.“