Lipinu čeká Hodonín

Ve 20. kole se Frýdek-Místek poprvé v jarní části MSFL představí venku. Konkrétně na půdě devátého Hodonína. Podzimní vzájemný duel skončil vítězstvím soupeře 1:0. Utkání začíná v sobotu 23. března od 15:00.

Trenér Robert Pištěk: Body, které jsme ztratili doma, musíme venku získat zpět. Čeká nás Hodonín, který stejně jako my neodstartoval jarní část ideálně. Celý týden jsme tvrdě pracovali, musí se to projevit."


Hodonín remizoval na půdě Frýdlantu

Domácí fotbalisté si v jarních bojích nadále drží svou neporazitelnost, když tentokráte remizovali na domácím trávníku s týmem z Hodonína. Naftaři se na našem stadionu prezentovali velmi sympatickým výkonem a od úvodních minut se snažili překonat domácí obranu. Už ve 2. minutě se po centru Glushacha ze strany dostal k zakončení hostující Jáger, jeho branka pro odmávaný ofsajd neplatila. Podobná situace nastala o čtvrt hodiny později, tentokráte sudí neuznali pro stejné provinění Bohuna, který přihrával na gól Langerovi. 

Frýdlantští do té doby zlobili převážně po standardních situacích, přímou střelu na bránu jsme vyslali však až ve 25. minutě, kdy Varadiho pokus chytá pozorný brankář Adamec. O tři minuty nato při domácích stálo obrovské štěstí. V pokutovém území přenechali až příliš volného prostoru Holkovi, který z otočky pálil pouze do pravé tyče.

Ve 31. minutě se sice ještě Literák po Hajnošově standardce zastřeloval, ve 38. minutě už však po dalším trestném kopu mohli domácí příznivci jásat. Petr Literák si k zadní tyči seběhnul na Varadiho čechraný centr a v pádu poslal míč přesně ke vzdálenější tyči – 0:1. Radost z vedení však vydržela pouhé čtyři minuty. Krátce před odchodem do šaten našel Kadlec z pravé strany volného Martina Holka, který zužitkoval hlavou své centimetry navíc – 1:1.

Foto: 1bfk.cz

Druhá polovina střetnutí už tolik šancí na obou stranách nepřinesla. Hosté měli častěji míč na svých kopačkách, do žádné opravdu vážné situace je však pozorně bránící domácí nepustili. Hostující akcie se navýšily v 86. minutě, kdy se zcela zbytečně nechal po druhé žluté kartě vyloučit střídající Jarda Juříček. V nastaveném čase Frýdlanští přestáli obrovský závar, který na brankové čáře hasil odkopem Hajnoš.

„Dobře jsme do zápasu vstoupili, byli aktivnější a vytvořili si dvě velké šance. Rozhodčí nám neuznali dvě branky, minimálně jeden měl platit, bylo to velmi přísné. Po změně stran byla převaha daleko výraznější. V závěru jsme vsadili dokonce na čtyři útočníky, bohužel náš drtivý tlak k vítězné brance nevedl. Domácí vykopávali míče z brankové čáry. Hráči Frýdlantu nám po zápase říkali, že je dlouho nikdo nedostal pod takový tlak. Po herní stránce jsem s výkonem spokojený, ale výsledek je pro mě zklamání. Určitě jsme měli víc než na bod,“ řekl po utkání hostující trenér Švantner. (zdroj: 1bfk.cz)

1. BFK Frýdlant n. O. - FK Hodonín 1:1 (1:1)

Branky: 38. Literák - 42. Holek

Sestava HOD: Adamec – Sukup, Dressler, Dunda, Bohun – Kadlec, Glushach (87. Mihál), Vorel (68. Hamrle), Langer – Holek, Jáger


Neproměněné šance stály všechny body

Už v páté minutě Neumann z první narazil do běhu Michlíkovi, který uvnitř vápna našel přízemní přihrávkou Rubého, ale jeho zakončení zamířilo trestuhodně pouze nad svatyni Kaliny. O deset minut později se Hykel prodral středem pole a po několika přihrávkách se ocitl v šestnáctce Gorčica, ovšem jeho zakončení rovněž zamířilo vedle.

Ve 26. minutě poprvé zahrozili hosté. Centr z levé strany skončil na hlavě Jovanoviče, který překonal boxujícího Lasáka, ale Bialek odkopl míč na brankové čáře. Vzápětí měli příležitost opět Válcovny. Přízemní centr Velnera se snažil nasměrovat do brány Bitta, ovšem míč skončil vedle levé tyče. První poločas tak přes několik vyložených šancí branku nenabídl.

Vstup do druhého poločasu se Zlínsku podařil na jedničku. Ve 48. minutě centr Kama přelétl oba stopery a zakončující Lukáš Vychodil prostřelil vše co mu stálo v cestě - 0:1. O devět minut později bylo ještě hůř. Zlínsko získalo míč po rohovém kopu Válcoven a díky efektivnímu brejku poslal hosty do dvoubrankového vedení Tomáš Weber.

Po hodině hry pálil uvnitř vápna znovu Gorčica, ale opět mimo svatyni Kaliny. 80. minuta mohla přinést snížení brankového stavu. Rubý se totiž dostal z propasti soupeřovy obrany, ale svůj střelecký pokus v oblasti pokutového puntíku poslal jen do horní tyče. Hned posléze mohl definitivně potvrdit tři body hostům Weber, ale Massaniec vyhlavičkoval jeho střelu. V 82. minutě se Frýdeckomístečtí konečně dočkali. Gorčicův centr si srazil do vlastní kasy Daniel Frébort - 1:2.

Ke konci utkání už hrála Lipina vabank a tak se v 90. minutě řítil zcela sám na bránu Weber, ovšem Obuch napravil svou chybnou přihrávku a čistým zákrokem zastavil soupeře. V samotném závěru Velnerův centr prodloužil Bitta a Rubý z bezprostřední blízkosti zakončil za záda Kaliny, ovšem pomezní rozhodčí odmával ofsajd.

„Fotbal nemá logiku. Se vší úctou ke Zlínsku, jediným soupeřem jsme si byli my sami a to tím, že neproměňujeme vyložené šance. Zejména v prvním poločase jsme v této dovednosti opět zklamali a to je dnes bohužel největší rozdíl mezi námi a soupeři. Soupeř je schopen dát ze tří šancí dva góly, my žádný. Je to ale pouze otázka hlavy, je třeba aby se kluci při zakončení zklidnili a pracovali stejně tvrdě jako doteď. Jsme na správné cestě, ale fotbal je pouze o gólech, tak to je,“ zhodnotil utkání trenér Robert Pištěk.

FK Frýdek-Místek - FC Zlínsko 1:2 (0:0)

Branky: 82. Frébort (vla.) - 48. Vychodil, 57. Weber

Sestava FM: Lasák - Massaniec, Coufal, Bialek (70. Obuch), Michlík (84. Kohut) - Velner (K), Gorčica - Neumann (61. Imider), Rubý, Hykel (61. Janjuš) - Bitta


Jedinou branku vstřelil Nečas

Utkání začalo pozvolným tempem, kdy se Lipina snažila diktovat tempo hry s míčem u nohou. O první vážnější šanci se po půl hodině hry ale postarali hosté. Po rychlém brejku musel Kryštof Lasák vytáhnout přízemní střelu Martina Nečase. Ve 40. minutě mohly jít Válcovny do vedení. Tomáš Hykel si sběhl za obranu na skvělou přihrávku spoluhráče, následně překonal gólmana Petráše, ale míč skončil jen vedle svatyně Hodonína.

Když arbitr utkání nastavil jednu minutu navíc, zdálo se, že už diváci mohou jít na poločasovou klobásu. Martin Nečas ovšem dostal příliš prostoru a jeho překvapivá přízemní střela ze střední vzdálenosti zazvonila o levou tyč a skončila za zády bezmocného gólmana Lasáka - 0:1. Frýdek-Místek tak i přes větší držení míče prohrál první půli.

Vstup do druhé části se Lipině málem povedl na jedničku. V 50. minutě totiž Jan Martiník zakončil přesně k pravé tyči, ale gól nebyl uznán z důvodu dřívějšího ofsajdového postavení Rubého. Následně začalo nedaleko Stovek hřmít a nejinak to vypadalo také na trávníku. O sedmnáct minut později musel domácí brankář předvést další zákrok, tentokrát proti střele Puchela. O minutu později se Janjuš opřel do míče, ale Petráš si poradil.

Válcovny se hnaly za vyrovnáním. V 71. minutě se míč po centru Hykela poodrážel k nohám Pavla Střelce, ale jeho zakončení levačkou letělo pouze nad hodonínskou svatyni. O deset minut posléze mohl definitivně rozhodnout Petr Bohun, ale jeho bezprostřední zakončení po rohu trefilo Lasáka.

V závěru zápasu přinesl centr Rubého problémy v defenzívě hostů, ale Coufal nedokázal trefit odražený míč. V nastavení se na druhé straně ocitl v tutovce Tomovič, ale jeho zakončení do prázdné zblokoval Obuch. Vše završil v poslední minutě nastavení přímý kop Rubého, který skončil vedle brány soupeře.

Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnes hodnotit nebudu. Kdo přišel na zápas, tak si to zhodnotí sám. Já hlavně chci, aby se kluci z tohoto výsledkového nezdaru nepoložili. Tohle lze zlomit jedině poctivou prací a to jsem si jist, že ji tým vždycky odvede. Zlomíme to.“

FK Frýdek-Místek - FK Hodonín 0:1 (0:1)

Branky: 45+1. Nečas

Sestava FM: Lasák – Neumann, Coufal, Bialek, Velner (K) – Obuch, Gorčica – Hykel (84. Massaniec), Rubý, Martiník (66. Střelec) – Janjuš (78. Halda)

Sestava HOD: Petráš (K) – Nečas, Glušach, Sukup, Guzik (59. Puchel), Kadlec, Rozjev (59. Tomovič), Holek, Bohun, Langer (89. Mihál), Dunda