Trenér U12 Rojíček: Klukům patří za sezónu poděkování

F r ý d e k-M í s t e k - Rekapitulaci za uplynulou sezónou mládeže začínáme u kategorie U12. Mladší žáci měli náročné jaro, kromě bojů ve své soutěži se například zúčastnili i finálového turnaje Ondrášovka Cup. Jak se U12 v sezóně vedlo hodnotil trenér Martin Rojíček.

Trenér U12 Martin Rojíček hodnotí sezónu

Kluci ročníku 2007 mají za sebou první sezónu v mladších žácích, v níž skončili na konečném 5. místě. Jarní část sezóny byla pro hráče velmi náročná, neboť kromě zápasů žákovské ligy a zápasů v krajské soutěži, které hráli za Future tým, se zúčastnili ještě tří turnajů a to O pohár hejtmana Zlínského kraje ve Vsetíně, finále Ondrášovky cupu a NŠK cupu v Bratislavě.

Na začátku jarní sezóny jsme si stanovili cíle, mezi které patřilo zvýšit důraz v osobních soubojích, hlavně pak před vlastní brankou, zlepšit proměňování šancí a uspět herně a výsledkově s kvalitními týmy v soutěži a na zmiňováných turnajích. Cíl se podařilo splnit pouze částečně. Stejně jako na podzim, tak i na jaře jsme prohráli v soutěži pět utkání, z toho nás nejvíce mrzí zápasy proti Vítkovicím a Uničovu, kdy jsme herně byli lepší než soupeř, ale nevyužili jsme množství gólových šancí.

Na turnajích ve Vsetíně a na Ondrášovce jsme se utkali s opravdovou špičkou českých a slovenských týmů, hráči si mohli porovnat své individuální schopnosti a dovednosti s hráči těchto celků a byla to pro ně obrovská zkušenost! Právě od Ondrášovky se výrazně zlepšil náš herní projev a směrem kupředu se posunuly i další naše stanovené cíle, důraz v osobních soubojích a proměňování šancí.

Co se týče tréninkové docházky, byla účast vysoká i když proti podzimu o něco nižší, což bylo způsobené nemocemi, nebo dlouhodobějšími zraněními hráčů. Od některých hráčů bych očekával větší snahu a chuť poprat se o starty v lize a nespokojit se pouze se zápasy za Future tým. Kluci zaslouží za celou sezónu poděkování, věřím, že si z ní do dalšího ročníku odnesou nejen zkušenosti, ale také spoustu zážitků a hlavně další chuť fotbalově se zdokonalovat. Na závěru bych chtěl i za asistenta Františka Hlavatíka poděkovat rodičům za obrovskou podporu.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B