Trenér U17 Orel: Uhrát více jak 50 bodů je slušný výkon

F r ý d e k-M í s t e k - I U17 prožila na jaře vzestup tabulkou. Z 10. místa se Valcíři probojovali až na šestou pozici. Trenér Karel Orel byl spokojený, ale přeci jen mu k dokonalému jaru ještě něco chybělo.

Po podzimním 10. místu jste říkal, že jste si představoval lepší umístění. Po jaru musíte být v tomto ohledu se 6. místem asi velice spokojený?
No velice, velice bych byl spokojený, kdybychom skončili s větším bodovým odstupem na mužstva za námi, anebo kdybychom se umístili před Brnem B a Slováckem B, na které jsme ztratili 6 respektive 9 bodů. Ale vzhledem k tomu, že jsme na jaře s nimi výrazně prohráli, tak je to takhle spravedlivé. Na druhou stranu uhrát v soutěži více jak 50 bodů je celkem slušný výkon.

6. místo i přesto, že jste se museli na jaře vypořádávat s mnoha zraněními a mnoha absencemi. Na nějakou dobu například vypadl nejlepší střelec Marek Siedlok. Jak moc velký rébus to na jaře se sestavou byl?
To musím uznat, problém to byl hlavně v druhé polovině jara velký. Hráli jsme vždy s max. 12-13 hráči a několikrát nám pomohli, a nutno říct, že velmi kvalitně, kluci z U 16. Marek Siedlok se v průběhu volna po podzimní sezóně zranil, polovinu zimní přípravy promarodil a to se na něm obrovsky projevilo. A vzhledem k jeho následnému přístupu a nasazení v tréninkovém procesu, který nebyl zdaleka na patřičné úrovni, tak jeho výkony byly hodně vzdáleny těm z podzimu.

Sérii devíti zápasů bez prohry jste se mohli pyšnit od října až do konce března. Bylo těžké u hráčů udržet při této sérii koncentraci a soustředění?
Ani ne, nějak zvlášť jsme to neřešili. bylo to částečně dáno i rozlosováním, kdy konec podzimu a začátek jara jsme nehráli s nejkvalitnějšími týmy. Ale každá vítězná série má pozitivní vliv na výkony mužstva.

V čem jste na jaře viděl největší pozitivum a naopak?
Pozitiva v tom, že i přes tu velkou marodku a absenci se kluci dokázali v zápasech semknout a jít za vítězstvím. Z té druhé stránky mě mrzí, že jsme nebyli schopni hrát vyrovnanější zápasy s nejlepšími týmy, a naopak s těmi výkonnostně slabšími, že jsme nedokázali hrát tak, abychom vstřelili co nejvíce branek, fotbalem se bavili a nebyly to někdy jen upachtěné vítězství.

Na podzim jste uvedl, že nejlepším zápasem byla remíza se Zbrojovkou, které utkání to bylo na jaře?
Řekl bych, že hned první zápas s Opavou, který jsme vyhráli 2:0 byl z naší strany hodně kvalitní.

Pokud se podíváme na kádr, kdo udělal na jaře největší progres? Mě například zaujal kapitán Tomáš Hammer, který se blýskl dobrými a stabilními výkony také v U18...
Ano, Tomáše bych chtěl vyzdvihnout. Jeho celkový přístup k zápasům a tréninkovému procesu v jeho věku je obdivuhodný. Nikdy neřekl nemůžu, nevím, nejde to, nechce se mi.....vždy makal naplno. Z něho by si někteří kluci měli vzít příklad. To se mu ve fotbale, ale i v osobním životě určitě v budoucnu vrátí.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B