KS Kolorado Wola Chorzelowska - FK Frýdek-Místek 1:6

Na herním soustředění v polském Mielci odehráli fotbalisté MFK Frýdek-Místek první přípravné utkání. Do cesty se jim postavil polský tým KS Kolorado Wola Chorzelowska.
(19.7.2019) | Mielec
KS Kolorado Wola Chorzelowska - FK Frýdek-Místek
1:6


Komentář

Na úvod herní přípravy byli Valcíři favorité zápasu. Proti Pulpitovým svěřencům se postavil 11. tým z Klasy Okręgowe – Dębica (5. liga), do které Wola Chorzelowska postoupila v sezoně 2016/17.

Frýdečtí si během úvodní čtvrthodiny vypracovali dvoubrankové vedení, když nejprve domácího gólmana překonal Adrian Jeziorski (19letý útočník z Miedź II Legnica), na kterého o dvě minuty později navázal Šumský. Osm minut před přestávkou jsme dovolili soupeři snížit na rozdíl jediné branky, ale vzápětí Hýbl zvyšoval na 3:1 z našeho pohledu.

Po změně stran pak přidal střídající Telnar dvě branky, Gomola se naopak prosadil z pokutového kopu. O jeden gól nás pak ještě připravila sporná situace z 65. minuty, kdy se po akci Bialek – Skwarczek dostal k zakončení Hykel, ale jeho branka nebyla pro údajný ofsajd uznána.

Dalším soupeřem frýdecko-místeckých fotbalistů bude v sobotu od 17 hodin rezervní celek ekstraklasové Korony Kielce. Tým, který v uplynulé sezoně se sedmibodovým náskokem jasně ovládl 4. ligu a mohl se tak radovat ze zaslouženého postupu do čtvrté nejvyšší soutěže v Polsku. Utkání se hraje na hřišti Rado Resort Wola Chorzelowska 568.

Ohlasy trenérů


Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): V prvním utkání na herním soustředění nastoupilo proti nám mužstvo tvořené hráči ve věku od osmnácti do pětadvaceti let a myslím si, že diváci mohli z obou stran vidět velmi pohledný fotbal. Zápas měl poměrně vysoké tempo, kdy se neustále před oběma brankama něco dělo. Naše vítězství je ale naprosto zasloužené, protože jsme byli v té útočné činnosti více nebezpeční, než soupeř. Navíc se dařilo střílet i pěkné góly po povedených herních situacích