Dorosty měřily síly s tuzemskými i zahraničními soupeři

F r ý d e k-M í s t e k - Druhý týden přípravy byl pro naše dorostenecké týmy poměrně bohatý na zápasy. U17 a U16 odehrály zápasy proti polským a slovenským soupeřům. U18 se střetla v Lískovci s vítkovickou U19.

PŘÍPRAVA | U18: MFK Frýdek-Místek - MFK Vítkovice U19 1:3
Branka FM: Dimel.
Sestava FM: Sestava FM: Rusek (Moják) - Hammer, Merta, Kolář, Mokroš, Siedlok, Cempírek, Rakovcij, Brojač, Zrůnek, Dimel
Do hry zasáhli: Hodula, Nytra. Trenéři: Roman Vojvodík, Radomír Dian, Josef Bardoň a Lukáš Čerňák.

Roman Vojvodík (trenér Frýdku-Místku): Utkání splňovalo opravdu velké parametry. I přes úmorné počasí jsme podali skvělý výkon a staršího soupeře jsme hodně potrápili. Mohli jsme vést v průběhu utkáni klidně 4:1, ale obrovské šance jsme nedokázali proměňovat. Proti minulému týdnu náš tým zlepšil kombinaci a snažil se plnit to, co jsme si v kabině před utkáním řekli. V neděli odjíždíme na soustředění a bude dost času pilovat věci, které nám zatím moc nejdou.


PŘÍPRAVA | U17: Sosnowiec - MFK Frýdek-Místek 7:1 (2:1)
Branka FM: Klimeš.
Sestava FM: FM: Müller - Vyvial, Büchi, Mokroš, Nytra - Brojač, Cempírek, Klimeš, Jurga - Kavka, Střižík
střídali: Kulhánek, Hrabec. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): I přes vysokou porážku kluci v Polsku s kvalitním soupeřem, především v první půli, drželi krok, dobře kombinovali, vytvářeli si dobré brankové příležitosti. Bohužel se ale nevyvarovali tzv. nevynucených chyb, které vyspělý protivník dokonale trestal. V závěru utkání již chlapcům docházely síly, a tak jsme z Polska odjížděli se sedmigólovým přídělem.

PŘÍPRAVA | U17: Kysucké Nové Mesto U19 - MFK Frýdek-Místek 3:2 (1:2)
Branky FM: Šeba 2.
Sestava FM: Sestava FM: Müller - Vyvial, Büchi, Střižík, Račev - Kulhánek, Nevola, Klimeš, Jurga - Kavka, Šeba
střídali: Rimmel, Vicher. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer. 

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): V dalším přípravném utkání jsme tentokrát zajížděli na Slovensko do Kysuckého Nového Mesta, kde jsme nastoupili proti místnímu staršímu dorostu. Především v první půli mělo střetnutí velmi dobrou úroveň, vyspělejší soupeř měl opticky více ze hry, avšak díky našemu kvalitnímu výkonu jsme šli do dvougólového vedení, o které jsme na konci poločasu přišli. V druhém poločase jsme bohužel po sérii nepřesností nabídli soupeři vyrovnání a v posledních vteřinách zápasu i přímý kop, který znamenal výhru domácích. I přesto bychom chtěli kluky pochválit za nasazení i dobrý fotbalový projev. 


PŘÍPRAVA | U16: Sosnowiec - MFK Frýdek-Místek 4:0 (1:0)
Sestava FM: Řeha - Šponer, Vykopal, Bartek, Cudzik - Poloch, Berek, Maléř, Rek (46. Kunčík) - A. Kováč, P. Němec. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Tentokrát nám museli vypomoci kluci z U15, abychom dali mužstvo dohromady. Hned z prnvího útoku jsme inkasovali a vypadalo to všelijak. Naštěstí další útok soupeře jsme ustáli a postupně se dostávali do hry a do konce poločasu jsme hru v poli vyrovnali, ovšem bez konečného efektu a tím jsou brankové příležitosti. Ty jsme si nebyli schopni vytvorit. V druhém poločase už nás fyzicky velmi zdatný soupeře přehrával a hlavně v závěru trestal góly. My jsme jedinou šanci, kdy šel sám na brankáře Kunčík neproměnili.

PŘÍPRAVA | U16: Kysucké Nové Mesto U17 - MFK Frýdek-Místek 1:3 (0:2)
Branky FM: Stareček 2, Šeba
Sestava FM: Dragon - Šponer, Vykopal, Bartek, Štětinský, Poloch, Berek, Kaňák, Králík, Stareček, P. Němec
Do hry zasáhli : Rimmel, Vicher, Klimeš, Šeba. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Do utkání jsme vstoupili aktivně, byli jsme hodně na míči, poměrně slušně jsme kombinovali a hráli celkem pohledný fotbal, za který jsme v první půli byli odměněni dvěma brankami, které vstřelil Adam Stareček. Bohužel druhý poločas naše aktivita výrazně poklesla, přestali jsme běhat, kombinovat a hrát to, co nás zdobilo v prvním poločase. Soupeř tak byl najednou aktivnější, vytvářel si brankové příležitosti, ve kterých nás naštěstí podržel, až na jednu vyjímku brankář Jirka Dragon. Ve druhém poločase jsme se zmohli jen na brejkové situace, kdy jsme šli asi čtyřikrát téměř sami na brankáře, ale proměnili jsme jen jedinou a navíc jsme zahodili Štěpánem Vykopalem penaltu.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B