Přehled utkání v týdnu od 29.7. do 4.8.2019

Přehled utkání v týdnu od 29.7. do 4.8.2019

MUŽI

muži - Sigma Olomouc B 3:1 (1:0) - branky FM: Teplý 2, Telnar

DOROST

starší dorost U18 - Prostějov 4:1 (4:1) branky FM: Siedlok 2, Brojač, Dimel
Sestava FM: Rusek (Moják) - Hammer, M. Merta, Kolář, Mokroš - Siedlok, Rakovcij, Cempírek, Brojač - Zrůnek, Dimel
Do hry zasáhli: Hodula, Nytra. Trenéři: Lukáš Čerňák a Josef Bardoň
Proti Prostějovu jsme odehráli velice kvalitní utkání, kdy jsme o vítězství rozhodli během prvního poločasu. Vyhrávali jsme osobní souboje, byli jsme po celý zápas aktivní, silní na míči a vstřelili jsme branky po dobře sehraných akcích. Musím kluky za výkon pochválit.

Skalica - starší dorost U18 (zrušeno)

Skalica - mladší dorost U17 (zrušeno)

mladší dorost U16 - Prostějov 8:0 (2:0) - branky FM: Stareček 3, Králík 3, Maléř, Berek
Sestava FM: Dragon - V. Míček, Šponer, Vykopal, Rek - Hlosta (55. Kunčík), Berek, Maléř, P. Němec (55. O. Švrček) - Králík, Stareček. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Podle výsledku jednoznačný zápas, i když v první půli, dokud měl soupeř ještě síly, to bylo vyrovnanější. V druhé půli jsme se prosazovali daleko více. Je potěšující, že kluci i za stavu 4:0, 5:0, nehráli žádnou údržbu, hráli stále dopředu. To je jejich velmi dobrá vlastnost, doufám, že v tom budou pokračovat.

mladší dorost U16 - Opava 4:3 (1:2) branky FM: 16., 86. Kavka , 65. Kulhánek, 89. Králik
Sestava FM: Dragon (60. Müller) - Vyvial (46. Hlosta), Šponer, Ševčík, Kulhánek - Kavka, Kaňák (65. Jurga), Maléř, Jurga (46. V. Kováč) - Stareček (60. Vyvial), Králik. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Vstup do utkání nám vůbec nevyšel a do 20.minuty jsme po chybách v rozehrávce dvakrát prohrávali. Po neproměněné penaltě Šponerem se nám nakonec podařilo v 65. minutě skóre srovnat a začínalo se od znova. Do vedení 2:3 šel opět velice kvalitní soupeř. Nám naopak patřil závěr utkání a dvěma brankami jsme strhli vítězství na svoji stranu. Nastoupil proti nám asi nejtěžší soupeř v přípravě, o to cennější je naše vítězství. Kluci zaslouží pochvalu, že i za nepříznivého stavu chtěli s výsledkem něco udělat, což se nakonec i povedlo.

ŽÁCI

starší žáci U15 - Martin 5:5 - branky FM: Hlosta 2, V. Míček, O. Švrcek 

starší žáci U14 (Turnaj o Pohár primátora Hradce Králové)
Výsledky základní skupina: FM - Mladá Boleslav 2:2 (J. Míček, Vrobel)FM - Slovácko 2:3 (Maté a Michalík) FM - Senica 2:3 (Foldyna a Michalík) FM - Ústí nad Labem 1:1 (Čapčuch)
Skupina o umístění: FM - Braník 1:2 (Roman), FM - Příbram 1:5 (Nalewajka), FM - Ústí nad Labem 0:2, FM - MŠK Žilina 1:4 (Šimeček)
Zúčastnili jsme se velmi kvalitního turnaje a jsme rádi, že jsme mohli změřit síly s týmy z celého Československa. V prvním dnu kluci podávali kvalitní výkony a zanechali sympatický dojem a mít jen trochu štěstí, s Ml. Boleslaví a Slováckem bychom se radovali z vítězství. V zápase s Ústím nad Labem jsme vstřelili 2 góly a stejně to byla remíza 1:1. V neděli už nám došly síly a kluci si sáhli až na dno. Ale v posledním zápase proti MŠK ŽILINA musíme kluky pochválit, že se klukům že Slovenska vyrovnali a může nás jen mrzet neproměňování šancí. Tento turnaj nám ukázal na čem musíme zapracovat. Kluci mají zážitek a obrázek, jak hrají kluci z Top týmů Česka a Slovenska.

mladší žáci U13 - Třinec 5:7 - branky FM: Nešetřil 2, Moravec, Molitor, Pečiva
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Rodek, Uhlář, Hrůzek, Hlavatík, Rek, Pečiva, Žáček, Rozdolský, Nešetřil, Majer, Volný, Meca, Tvarůžka, Krasula, Molitor, Bojda, Moravec, Haslhofer. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Tohle utkání se nám nepovedlo. Soupeř byl rychlejší, důraznější a dokázal na rozdíl od nás využít své šance. Pro nás to znamená, že přístup k zápasům se musí změnit. Hned v pátek hrajeme další utkání tentokrát s Karvinou a my věříme, že náš výkon se zvedne. Chlapci hlavu nahoru. Jedeme dále.

mladší žáci U13 - Karviná 15:3 - branky FM: Bojda 3, Volný 2, Pastrňák 2, Žáček, Meca, Tvarůžka, Moravec, Nešetřil, Molitor, Haslhofer, Pečiva
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Uhlář, Hlavatík, Rek, Žáček, Majer, Rodek, Haslhofer, Volný, Krasula, Nešetřil, Meca, Tvarůžka, Pečiva, Moravec, Bojda, Molitor, Pastrňák. Trenéři Martin Rojíček a František Hlavatík.
Utkání hraná s Karvinou jsou pro nás vždy přínosem. Jde o soupeře, který chce hrát vždy po zemi a kombinačně. V tomhle případě šlo poznat, že hosté jsou na začátku přípravy a v průběhu hry jim docházejí síly. My jsme se taktéž snažili držet míč a hrát rychle od nohy. V utkání se nám povedlo mnoho krásných kombinací a vstřelili jsme dostatek branek. Kluky za výkon chválíme.

mladší žáci U13 - Martin 8:3 (5:0) branky FM: Meca 3, Molitor 2, Volný 2, Moravec
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Uhlář, Hlavatík, Rek, Žáček, Majer, Rodek, Haslhofer, Volný, Krasula, Nešetřil, Meca, Tvarůžka, Pečiva, Moravec, Bojda, Molitor, Pastrňák. Trenéři Martin Rojíček a František Hlavatík.
V rámci herního soustředění jsme odehráli třetí utkání ve čtyřech dnech, tentokrát na velké hřiště 11:11, 2x 40 minut. Utkání jsme odehráli aktivně, kluci hráli s chutí a k vidění bylo spoustu krásných fotbalových akcí. Kluci odehráli teprve svůj druhý zápas na velké hřiště a zaslouží velkou pochvalu.

mladší žáci U12 - Frýdlant nad Ostravicí 8:11 (1:5, 2:3, 5:3) - branky FM: Michna 4, Alfery 2, Vyvial, Stříž
Sestava FM: Kaňák- Sochor, S. Klepač, D. Klepač, Alfery, Střiž, Žačík, Gabriš, Michna, Hejda, Vyvial, Tengler. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.