ČR U19 zvítězila ve Stovkách nad Gruzií

F r ý d e k-M í s t e k - Podruhé ve třech dnech se utkala Česká reprezentace do 19 let v přátelském utkání proti Gruzii. A stejně jako v úterý v Opavě slavila vítězství 3:1 také ve Frýdku-Místku. Rozhodující náskok si svěřenci trenéra Luboše Kozla vypracovali již v prnvím poločase.

PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ U19: ČR - GRUZIE 3:1 (2:0)
Branky: 17. Kozák, 35. Kalandadze (vla.), 90. Firbacher – 79. Jakobidze. ŽK: 13. Guljašvili, 76. Kalandadze (oba GRU). Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Jakub Bureš, Karel Mikeska. Diváci: 434.

Sestava ČR: Trefil – Cedidla, Cienciala (81. Radosta), Hošek, Gabriel (C), Zeronik (59. Firbacher), Pudhorocký (68. Vít), Kozák, Kosek, Kosař (46. Červ), Karabec (81. Ševčík).
Sestava Gruzie: Kutaladze – Gelašvili, Samsonia (46. Jangidze), Azarov (59. Jakobidze), Guljašvili (C), Ackureli (81. Mukbaniani), Mesjačenko (54. Mekvabišvili), Čichradze (54. Moistsrapešvili), Charajšvili (81. Nonikašvili), Lominadze, Kalandadze.

Ve slunečném srpnovém odpoledni začal mezistátní přátelský zápas mezi reprezentacemi do 19 let České republiky a Gruzií poměrně svižně. Již v 9. minutě mohli diváci ve Stovkách sledovat zajímavou akci domácího týmu. Přečíslení však úvodní brankou neskončilo, brankář Kutaladze zakončujícího Karabce vychytal. Stejný hráč prakticky za pár okamžiků orazítkoval z malého vápna tyč. Gruzie ovšem rozhodně nebyla snadným soupeřem, už v úterý v Opavě dokázala pořádně kousat a nic se na tom nezměnilo ani ve Frýdku-Místku. V 16. minutě využil Ackureli zaváhání české obrany a řítil se sám na Trefila, zakončení si však tak dlouho rozmýšlel, až prováhal nejvhodnější moment a gólman hající českou svatyni, si připsal úspěšný zákrok.

Nicméně, přece jen zahřmělo, ovšem na druhé straně. Branka to byla přenádherná. Matyáš Kozák měl kousek za velkým vápnem čas nachystat si technický pokus, kterým vymetl šibenici gruzinské brány. Druhá branka svěřenců trenéra Luboše Kozla už byla z kategorie kuriózních. Zeronik rýsoval přihrávku do vápna, kde si míč do vlastní sítě dost nešťastným způsobem srazil Aleksandre Kalandadze.

Druhé dějství byl na šance již střídmější, Česko si ale nadále udržovalo převahu. Korunovat ji mohl Zeronik, ten obdržel přihrávku na zlatém podnose. Místo zakončení do poloprádzné brány ale ještě chtěl udělat kličku gólmanovi, což se mu stalo osudným. Gruzie svoji největší šanci měla v 67. minutě. A jak měla smůlu při druhém českém gólu, tak měla smůlu i nyní. Moistsrapešvili z malého vápna trefil pouze hlavu bránícího Kosky. Zdramatizování utkání se ale Gruzinci dočkali. Pomohla jim standardka. Výborně zahraný roh přistál na hlavě Giorgie Jakobidzeho a v 79. bylo sníženo. To však bylo ze strany hostů vše. Česká reprezentace naopak svoje vedení opět navýšila. V samém závěru utkání se trefil ukázkovým volejem královéhradecký Filip Firbacher.

Luboš Kozel (trenér ČR): Hlavně v 1.poločase jsme podali velmi kvalitní výkon, který jsme korunovali 2 brankami, ale mohlo jich být i více. I v úvodu 2. půle jsme byli lepším týmem, ale nepřidali jsme pojistku, takže soupeř, který měl jednu velkou šanci v úvodu utkání, druhou si vytvořil v 67. minutě, tak ze třetí v 79. min. snížil z rohu. Víc jsme mu však nedovolili a podobně jako v úterý jsme přidali v závěru pojistku. Obě utkání byla výbornou přípravou na kvalifikaci. (zdroj: fotbal.cz)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek