Dorostům se generálky vydařily

F r ý d e k-M í s t e k - Poslední zápasové testy mají dorostenecké kategorie před startem svých soutěží. A testy to byly vydařené. U19, U18 a U16 zvítězily v domácím prostředí nad Valašským Meziříčím, respektive Novým Jičínem. Nejtěžší situaci měla U17, která se musela na soustředění a při generálce vypořádat s nepříjemnou virózou, i přesto dokázali svěřenci trenérů Rašky a Šponera remizovat s Valmezem.

GENERÁLKA | U19: MFK Frýdek-Místek - TJ Valašské Meziříčí 4:1 (3:0)
Branky FM: Kolenič 2, Pavela, Křenek.
Sestava FM: Sestava FM: Sýkora (46. J. Málek) – Dudek (46. Koval), Bányácski (60. Šostý), Šostý (46. Forch), Procházka (46. Dudek) – Packo (46. J. Mikulenka), Strouhal (46. Kolenič) – Nezhoda (60. Strouhal) – Benc, Kolenič (46. Chýlek), Pavela (46. Křenek).


GENERÁLKA | U18: MFK Frýdek-Místek - FK Nový Jičín 5:0 (0:0)
Branky FM: Corriero 3, Rakovcij, Siedlok
Sestava FM: Moják (46. Rusek) - Hammer, Kolář, M. Merta, Mokroš - Hodula, Rakovcij, Brojač (65. Dimel), Nytra (80. Moják - Siedlok, Dimel (35. Correiro). Trenéři: Lukáš Čerňák, Josef Bardoň a Roman Vojvodík.

Lukáš Čerňák (trenér Frýdku-Místku): Dobře zvládnutá generálka, jednoznačné vítězství. V prvním poločase jsme si vypracovali několik dobrých šancí, ale žádnou z nich jsme nedokázali proměnit. Ve druhém poločase jsme se dostávali častěji na dostřel branky soupeře a začali dávat branky. Věřím, že si kluci herní a střeleckou pohodu z posledních zápasů přenesou na první mistrovské utkání v Karviné.


GENERÁLKA| U17: TJ Valašské Meziříčí - MFK Frýdek-Místek 5:5
Branky FM: Šeba 4, Kavka 
Sestava FM: Müller - Büchi, Račev, Kulhánek, Hrabec, Střižík, Šeba, Kavka, doplněno hráči Valmezu. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.

Milan Šponer (trenér Frýdku-Místku): V sobotu dopoledne jsme s vypětím všech sil a s výpomocí soupeře odehráli poslední přípravné utkání před zahájením sezóny proti Valašskému Mezíříčí. Zákeřná viróza nám však bohužel znemožnila pokračovat v dalším programu, a tak jsme byli nuceni soustředění předčasně ukončit. I tak jsme proti Valmezu předváděli pohledný, kombinační fotbal. Někteří kluci si sáhli opravdu hluboko do rezervoáru svých sil a zaslouží si uznání.


GENERÁLKA | U16: MFK Frýdek-Místek - FK Nový Jičín 3:0 (2:0)
Branky FM: Králík, Kaňák, Poloch
Sestava FM: Dragon - Šponer, Vykopal, Ševčík, Rek, Vicher, Kaňák (55. Šimíček), Maléř, Barčák, Králík, Poloch. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, hrálo se vesměs na polovině soupeře, kdy jsme se ale těžko prosazovali do zhuštěné obrany Nového Jičína. Nakonec se nám to dvakrát podařilo v druhé polovině prvního poločasu po samostatném nájezdu Králíka a po tečované střele Kaňáka. Ve druhém poločase kluci pokračovali v kombinační a aktivní hře, ale bohužel se nám podařilo vstřelit jen jednu branku Polochem. I tak zaslouží kluci za předvedený výkon pochvalu.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B