Starší žáci vyrazili za generálkou na Slovensko

F r ý d e k-M í s t e k - I ligové starší žáky čeká tento víkend start své soutěže. Za generálkou vyrazili na Slovensko, konkrétně poměřili síly s Ružomberokem. Velice kvalitní zápasy přinesly těsnou prohru U15 a vítězství U14.

GENERÁLKA | U15: Ružomberok - MFK Frýdek-Místek 2:1 (1:1)
Branka FM: Kunčík.
Sestava FM: Pohludka - Hofírek (60. Zezula), V. Míček, Žiga, Kuboš - Ježik (36. D. Němec), Hlosta, Rašovský (51. Jeřábek), Michalík (36. Pastucha) - O. Švrček, Kunčík. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.

Radek Šmíd (trenér Frýdku-Místku): I přes prohru jsme předvedli dobrý výkon. Inkasovali jsme po standartních situacích, a kdyby jsme sami proměnili šance, tak by se na to koukalo ještě lépe. I tak se máme od čeho odrazit do mistrovských zápasů.


GENERÁLKA | U14: Ružomberok - MFK Frýdek-Místek 7:9 (1:8)
Branky FM: Golich 3, Michalík 2, Foldyna, Vrobel, Čapčuch, Šmondrk
Sestava FM: Šimeček (Strack) - Maruchnič, Karas, J. Míček, Nalewajka, Matula, Šmondrk, Čapčuch, Foldyna, Michalík, Vrobel, Golich, Teichmann, Grygar, Diengruber, Roman, Táborský. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.

Lubomír Macíček (trenér Frýdku-Místku): Utkání proti kvalitnímu soupeři ze špičky slovenské ligy bylo o dvou různých částech utkání. V prvním poločase jsme soupeře přehrávali, byli aktivní v napadání a hlavně se kluci snažili využívat nabídnutých šancí. Byl to poločas, jak bychom se chtěli prezentovat ve všech zápasech. Do druhé půle jsme kluky prostřídali a soupeř na hřišti začal přehrávat nás. Toto utkání nám ukázalo naše silné stránky, ale také, kde se musíme zlepšovat.