Přehled zápasů v týdnu od 19. 8. do 25. 8. 2019

Přehled zápasů v týdnu od 19. 8. do 25. 8. 2019.

MUŽI

4.k.MSFL: Petřkovice - muži 1:3 (1:1) branky FM: Teplý 2, Varadi

DOROST

starší dorost U19 - Zbrojovka Brno B 4:0 (1:0) - branky FM: Pavela 2, Kolenič, J. Mikulenka
Sestava FM: J. Málek – Dudek (c), Bányácski, Forch, Procházka – Strouhal (79. Psota), Nezhoda (88. Šostý) – Křenek, Kolenič (63. Chýlek), Pavela (85. Koval) – Benc (46. J. Mikulenka). Trenér: Jan Žižka.

mladší dorost U17 - Zbrojovka Brno B 1:6 (0:3) - branka FM: Murín
Sestava FM: Müller - Vyvial (65. Šponer), Büchi (56. Šeba), Murín, Račev - Kulhánek, Hrabec (69. Ševčík), Klimeš (c), Jurga (69. Maléř) - Kavka, Střižík. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
V přeloženém utkání se Zbrojovkou se nám hrubě nevydařil vstup do prvního poločasu a v 7. minutě jsme prohrávali 3:0. Postupně se naše hra mírně zlepšila, avšak na kvalitu soupeře to nestačilo. Kromě technických dovedností nám scházel i patřičný důraz v osobních soubojích, bez kterého se fotbal hrát nedá ani proti o rok mladším soupeřům.

HS Kroměříž B - starší dorost U18 2:3 (2:2) - branky FM: Chýlek, J. Mikulenka, Corriero
Sestava FM: Sýkora - Hammer (c), M. Merta, Nytra, Mokroš (90. Hodula) - Zrůnek (61. D. Brojač), J. Mikulenka (70. Siedlok), Rakovcij, Cempírek - Kolenič (46. Corriero), Chýlek (77. Dimel). Trenéři: Lukáš Čerňák, Josef Bardoň a Radomír Dian.
Měli jsme výborný vstup do zápasu, vytvořili jsme si během úvodních patnácti minut několik šancí a vstřelili dvě branky. Zlom přišel hned vzápětí, kdy po našem nedůrazu jsme nechali Kroměříž snížit a soupeř se dostal zpátky do utkání. Do konce poločasu jsme vypadli z tempa, nechávali jsme se přehrávat ve středu hřiště a Kroměříž nám dala gól do šatny. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně a střídající Corriero, po dobře sehrané standartní situaci rozhodl utkání v naše vítězství. Do dalšího zápasu musíme přidat na důrazu v osobních soubojích a ve velkém vápně, kde se zápasy rozhodují.

HS Kroměříž B - mladší dorost U16 0:7 (0:2) - branky FM: Maléř 3, Stareček 2, Kaňák, Šponer
Sestava FM: Dragon - Šponer, Ševčík, Vykopal, Rek, Barčák (62. Vicher), Kaňák (c), Maléř, A. Kowalczyk, Králík (57. Stareček), Jelínek (69. Polách). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
V prvním poločase jsme se ještě těžko prosazovali v útočné fázi na polovině domácích, kdy se nám nedařilo najít ten patřičný způsob, jak prolomit hustý obranný val Kroměříže. Nakonec se nám to, i přes další šance, alespoň dvakrát podařilo. I z kraje druhého poločasu to bylo stejné, ovšem po vstřelení třetí branky dostali kluci střelecký apetit a dalšími hezkými kombinačními akcemi zakončenými brankami zcela ovládli režii zápasu a po zásluze vysoko zvítězili.

starší dorost U18 - 1.SK Prostějov B 1:0 (0:0) - branka FM: Zrůnek
Sestava FM: Rusek - Hammer (c), M. Merta, Kolář, Hodula - Brojač (74. Nytra), Rakovcij, Cempírek, Zrůnek - Siedlok (60. Dimel), Corriero (86. Kavka). Trenéři: Lukáš Čerňák, Josef Bardoň, Roman Vojvodík a Radomír Dian.
Jsme rádi, že jsme náročný program zvládli. Nebylo to jednoduché, jelikož to byl druhý zápas ve třech dnech. Kluci k tomu ale přistoupili výborně. V první půli to bylo takové kostrbaté, ale ve druhé půli jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Dobře kombinovali, drželi míč, otáčeli hru. Až na posledních deset minut jsme diktovali tempo zápasu a po našem vedoucím gólu soupeře do ničeho nebezpečného nepustili.

mladší dorost U16 - 1.SK Prostějov B 2:0 (1:0) - branky FM: A. Kowalczyk, Maléř
Sestava FM: Dragon - Šponer, Ševčík, Vykopal, Rek - Barčák (80. Vicher), Kaňák (c), Maléř, A. Kowalczyk - Stareček (32. Holub), Jelínek (87. Poloch). Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Velmi těžké a doslova vydřené utkání. Prostějov hrál zdravě agresivně s velkým nasazením, při kterém nám nedal ani jeden metr, ani jeden míč zadarmo. Měli jsme minimum času na zpracování a práci s míčem, z čehož pramenilo v naší hře hodně nepřesností a ztrát míče. Ale i tak jsme se dokázali střelecky prosadit, kdy po vynikající individuální akci otevřel skóre Tonda Kowalczyk. Hned po chvíli jsme mohli jít do dvoubrankového vedení, kdy byla po faulu na agilního a velmi dobře hrajícího Tondu Kowalczyka nařízena penalta, kterou bohužel Vojta Kaňák neproměnil a trefil břevno. Ve druhém poločase jsme chtěli co nejdříve vstřelit druhý uklidňující gól, což se nám i díky neustálé zarputilosti a důrazné hře soupeře nedařilo. Nakonec jsme to přece jen díky brance Ondry Maléře v poslední minutě dokázali a zaslouženě zvítězili.

FK Fotbal Třinec - starší dorost U19 0:1 (0:1) - branka FM: Laba vlastní
Sestava FM: J. Málek – Dudek (c), Bányácski, Forch (80. Šostý), Procházka (82. Psota) – J. Mikulenka (52. Packo), Nezhoda (63. Chýlek), Křenek, Strouhal (70. Benc), Pavela – Kolenič. Trenér: Jan Žižka.

FK Fotbal Třinec - mladší dorost U17 3:0 (2:0)
Sestava FM: Müller - Vyvial, Střižík, Murín, Büchi (56. Šponer) - Kulhánek (45. Račev), Hrabec (65. Kaňák), Klimeš (c), Jurga - Kavka, Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Utkání, které především z naší strany postrádalo jakoukoliv kvalitu, kdy špatný první poločas vystřídal ještě horší druhý....

ŽÁCI

mladší žáci Future U13 - FA Vítkovice 0:11 (0:1, 0:4, 0:6)
Sestava FM: Kaňák - Rodek, Hrůzek, Gongol, Uhlář, Haslhofer, Krasula, Majer, Nešetřil, Bardoň, Gabriš. Trenér: David Hejda.

FK Šumperk - mladší žáci U13 14:3 - branky FM: Haslhofer, Tvarůžka, Pečiva
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Rek, Gongol, Hlavatík, Hrůzek, Rodek, D. Prepsl (c), Haslhofer, Nešetřil, Žáček, Uhlář, Bojda, Moravec, Pečiva, Tvarůžka, Meca, Majer. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.
Na soupeře jsme nestačili. Ten hrál rychle, důrazně a nám to činilo značné problémy. Když k tomu přičteme velké množství zbytečných individuálních chyb, slabého důrazu, tak musíme uznat, že vítězství Šumperku je zasloužené. Musíme se z těchto zápasu ponaučit. V první a třetí třetině to nebylo zlé a ukázalo se, že i my umíme vymyslet pěknou akci či dát krásnou branku. Tyhle pasáže je třeba si zapamatovat a převést do dalších utkání. 

FK Šumperk - mladší žáci U12 15:3 (4:0, 5:2, 6:0) - branky FM: Michna 2
Sestava FM: Kaňák, Stromšík - Hejda, Tengler, Sochor, Bardoň, Galásek, Žačik, Tomáš, Vyvial, Michna, Výmola (c), Tsitzas. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
I přes vysokou porážku bylo v naší hře několik dobrých fotbalových věci. Bohužel těch druhých je pořád ještě víc. Chyběla nám v přechodu do útoku větší přímočarost oproti soupeři. Ve hře dozadu jsme ale asi chybovali nejvíce. Dostáváme hodně hloupé a laciné branky. Za snahu ale kluci zaslouží pochvalu.

Zbrojovka Brno - starší žáci U15 12:3 (4:2) - branky FM: Michalík, Kunčík, O. Švrček
Sestava FM: Řeha - Křížek, V. Míček (c), Cudzik (49. Žiga), Kuboš (64. Pastucha) - V. Kováč, Hlosta, D. Němec (61. Šimíček), Michalík (53. Hofírek) - O. Švrček, Kunčík. Trenéři: Radek Šmíd a David Stachovec.
Stál proti nám v tomto utkání opravdu soupeř z kategorie top týmů. Hráči Brna byli opravdu mnohem lepší jak po sportovní stránce, tak i jejich somatotyp byl už na úrovni mladších dorostenců. Musíme být k sobě opravdu kritičtí, protože naše produktivita v zakončení byla více než žalostná. Vyložených šancí jsme měli dost. Soupeř naopak střílel branky strašně jednoduše, po našem nedůrazu v soubojích.

Zbrojovka Brno - starší žáci U14 12:0 (5:0)
Sestava FM: Šimeček (51. Strack), - Karas, J. Míček (c), Nalewajka (19. Táborský), Matula - Šmondrk, Čapčuch (70. Roman), Foldyna (41. Hottek), Michalík (41. Tománek), - Golich, Vrobel (56. Teichmann). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.
Narazili jsme na výborně připraveného soupeře jak po fyzické, tak po herní stránce. Po celých 80 minut jsme byli horším týmem, kluci na vlastní kůži poznali během prvních dvou mistrovských kol, jaký bude rozdíl mezi horní a spodní části tabulky. 

mladší žáci U13 (turnaj Źory - 1. místo)
Výsledky: MFK FM - Górnik Zabrze 2:0, MFK FM - Academia 2012 Jaworzno 1:0, MFK FM - GKS Tychy 1:1, MFK FM - Academia Champions Žory 5:1.
Sestava FM: Cáder, Strmiska - Hrůzek, Gogol, T. Rek, Hlavatík, Prepsl, Nešetřil, Haslhofer, Žáček, Meca, Tvarůžka, Majer, Pečiva, Uhlář, Bojda, Moravec. Trenéři: Martin Rojíček a František Hlavatík.

starší žáci Future U15 - Staré Město 10:1 (4:0) - branky FM: Šimíček 2, Pastucha, Kalina, Strack, Zezula, Teichmann, Kabát, Bartek, Jeřábek
Sestava FM: Maruchnič - Jeřábek, Šimíček, Zezula, Bartek, Grygar, Kabát, Roman, Techmann (c), Tománek, Pastucha, Kalina, Stryja, Strack. Trenér: Adam Filip.

mladší žáci Future U13 - Staré Město 2:4 (0:1) branky FM: Krasula, Kakara.
Sestava FM: Stromšík - Rodek, Závodný, Sochor, Krasula, D. Kakara (c), Hejda, Šištík K., Šištík V., Vaculík, Vyvial. Trenér: David Hejda.