FK Frýdek-Místek - FK Blansko 2:1

Na defenzivní taktiku soupeře z Blanska nemohli nejstarší dorostenci MFK dlouho najít ten správný recept. Domácí mladíci sice vedli brzkou brankou Forcha, po šťastném vyrovnání soupeře bylo však zaděláno na pořádné drama. Body nakonec přeci jen zůstaly doma, když se devět minut před koncem zápasu prosadil potřetí v této sezoně Libor Pavela.
5.kolo (29.8.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FK Blansko
2:1


Komentář

Již samotný pohled na průběžnou tabulku Moravskoslezské dorostenecké ligy dělal z naší „19ky“ favorita utkání. Zvláště, když se po rohovém kopu dokázali Valcíři prosadit již po šesti minutách hry, kdy se z bezprostřední blízkosti prosadil Forch. Svěřenci trenéra Jana Žižky poté na dlouhé minuty uzavřeli soupeře z Blanska na jeho polovinu hřiště, chyběla ale ta správná myšlenka a klid v zakončení. V závěru prvního poločasu stálo při nás velké štěstí, když střelu jednoho z hostujícího fotbalistů zastavilo břevno Sýkorovy branky.

I po změně stran udávali mladí Valcíři tempo hry, přesto z ojedinělého protiútoku dokázali hosté v 69. minutě zásluhou důrazného Buchty vyrovnat – 1:1. Frýdečtí se s nepříznivým vývojem rozhodně smířit nechtěli, nadále však naráželi na urputně bránícího soupeře. Až v 81. minutě dali hosté více prostoru Pavelovi, který svou třetí podzimní trefou rozhodl o třetí výhře Valcířů v letošní sezoně.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku U19): Dnes mě v tom našem výkonu chyběla dobrá finálka, nebo zkrátka kloudné řešení. Blansko tu přijelo s defenzivní taktikou, kdy bránilo v deseti lidech a my museli hrát skoro celý zápas do plných. Dlouho jsme si s tím neuměli poradit. Dali jsme sice brzký gól ze standardky, kdy jsme ji chytře rozehráli. Podle mě je však naše vítězství naprosto zasloužené, celý zápas jsme ovládli. Škoda těch dvou výpadků v koncentraci, kdy nám soupeř zahrozil v závěru první půle a pak při vyrovnávacím gólu. Kluci hráli i v tom vedru ale dobře, drželi míč, a to jsme měli v plánu. V této věkové kategorii už se moc neřeší, zda vyhrajete o pět branek, nebo jen dva jedna. Máte tři body a s tím jsme maximálně spokojeni.