FK Třinec - FK Frýdek-Místek 0:1

Po domácí výhře nad B týmem brněnské Zbrojovky si svěřenci trenéra Jana Žižky připisují do tabulky další tři důležité body. Ty mladí Valcíři získali na hřišti nedalekého Třince.
4.kolo (24.8.2019) | Stadion Rudolfa Labaje
FK Třinec - FK Frýdek-Místek
0:1


Komentář

Skoro by se sobotní dopoledne dalo v tomto týdnu označit za velice vydařené. Jen pár minut po skončení zápasu frýdecko-místeckého A týmu v Petřkovicích (áčko tam zápas vyhrálo 3:1 !), si cenné body připsala také U19ka. O jejich výhře 1:0 rozhodla 31. minuta, kdy si vlastní branku vstřelil domácí Laba. „Ještě před touto situací krásně vystřelil Kolenič, třinecký gólman mu ale jeho ránu pěkně vytáhnul,“ řekl hostující trenér Jan Žižka. „Bylo hodně důležité, že Křeňa (Křenek, pozn. red.) napadal domácího brankáře a zblokoval mu snahu o nákop. K míči se pak dostal Psota, který poslal centr na zadní tyč. Tam pak svým důrazem donutil Mikulenka jejich hráče k vlastní brance,“ popsal jedinou gólovou situaci v zápase trenér Žižka.

Po změně stran frýdecko-místecká defenzíva pracovala na jedničku. Vyrovnat totiž Valcíři domácím nedovolili. „S defenzivní hrou jsme naprosto spokojeni,“ chválil Žižka. Rozhodnout pak mohl v samém závěru ještě Pavela, který po individuální akci nastřelil tyč.

K dalšímu zápasu nastoupí mladí Valcíři už ve čtvrtek 29. srpna, kdy od 15 hodin hostí ve Stovkách tým FK Blansko. Kdo fandí mládežnickému fotbalu, přijďte se tedy na hráče MFK podívat.

Ohlasy trenérů

Radomír Korytář (trenér Třince U19): Po celé utkání jsme měli územní převahu a mnoho herních situací, které volaly po gólu. Prostě bez vstřelené branky nemůžeme pomýšlet na plný bodový zisk. Samozřejmě individuální výkony některých hráčů nebyly dobré a o to mi jde především.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku U19): To utkání bylo dnes z naší strany trochu zbrklé. Klukům ale vůbec nejde upřít snaha, chtěli být aktivní. Byly ale v naší hře pasáže, kdy jsme kazili a do hry se moc nedostali. To ale přikláním tomu, že šlo o derby. Vyhráli jsme vlastní brankou, ale dovolil bych si tvrdit, že jsme tentokráte byli o tu jednu branku asi lepší. Každé vítězství na hřišti soupeře potěší, tři body jsou pro nás cenné.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B