FK Frýdek-Místek - FC Zbrojovka Brno B 4:0

Po výsledkově nezvládnuté domácí premiéře s Hlučínem tentokráte svěřenci trenéra Jana Žižky zabrali a v dohrávce 1. kola MSDL porazili ve Stovkách rezervu brněnské Zbrojovky 4:0.
1.kolo (20.8.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Zbrojovka Brno B
4:0


Komentář

S odhodláním získat první body v letošní MSDL vyběhli nejstarší dorostenci Frýdku-Místku do zápasu s Brnem B. A byli to právě mladí Valcíři, kteří již ve 13. minutě otevřeli skóre utkání. To se po krásné křídelní akci Křenka dokázal střelou z voleje trefit Kolenič – 1:0. Tímto těsným stavem skončil také první poločas zápasu.

V 55. minutě to bylo již o dvě branky. Obránce Bányácski našel v šestnáctce soupeře volného Pavelu, který hlavou nedal brněnského gólmanovi šanci – 2:0. Za dalších devatenáct minut se domácí radovali potřetí, když Pavela dorazil nadvakrát míč za gólmana Špeldu – 3:0. Valcíři svého soupeře nešetřili a v 80. minutě to bylo zásluhou dvou střídajícího hráčů Lipiny rozdílem čtyř gólů. To Chýlek přihrál Mikulenkovi, ten si pohrál ve vápně s hostujícím obráncem a nekompromisně zavěsil – 4:0.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku U19): Myslím si, že jsme po kvalitním a bojovném výkonu zaslouženě zvítězili. Co se týče defenzivních věcí, tak kluci splnili vše, co jsme si před utkáním řekli. Byla tam sice některá místečka, kdy si Brno náznaky něco vytvořilo, ale s tou defenzivní prací týmu jsme spokojeni. Taktéž jsme potěšeni, že se nám podařilo vstřelit čtyři branky. Kluky chválím, teď už je ale třeba se plně soustředit na sobotní derby v Třinci.



Zdeněk Valnoha (trenér Brna U18): Dnes zasloužené vitězství domácích, jelikož vycházeli z dobře organizované defenzívy, agresivního dostupování našich hráčů a velice bojovného a týmového výkonu. Naši hráči si nedokázali poradit s tímto způsobem hry, nefugovala nám kombinace, zejména díky malému pohybu bez míče.


×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B