FK Frýdek-Místek - TJ Valašské Meziříčí 4:1

K poslednímu přípravnému utkání si mladí Valcíři pozvali tým z Valašského Meziříčí. Zápas, který se odehrál na stadionu ve Stovkách, skončil nakonec zaslouženým vítězstvím domácích v poměru 4:1.
(10.8.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Valašské Meziříčí
4:1


Komentář

Proti Valachům, kteří se v loňské sezoně nezachránili v MSDL, jsme nezačali vůbec špatně. Jako první se totiž do černého trefil domácí útočník Pavela – 1:0. „Těch prvních dvacet minut se hrálo podle našich představ. Následně jsme však začali kupit chyby a k tomu ještě přibyly zbytečné ztráty míčů. To se pak těžko dostávalo do nějakého potřebného tempa,“ nebyl spokojený trenér frýdecko-místecké U19ky Jan Žižka.

Zápas přinesl rozhodnutí ještě do konce prvního poločasu, když se dvakrát proti srdnatě hrajícímu soupeři prosadil Kolenič. Valaši čtvrt hodiny před koncem střetnutí dokázali vykřesat sice jiskřičku naděje, konečnou podobu výsledku dal v závěru Křenek.

„Konečný výsledek nás samozřejmě těší. Je fajn, že kluci dokázali vstřelit čtyři branky. Přesto úplně spokojeni být nemůžeme. Od určitých hráčů čekám zkrátka více. V týdnu se k zápasu vrátíme, rozebereme věci, které jsme neřešili nejlépe a připravíme se na středeční start, který absolvujeme doma s béčkem Brna (středa 14. 8. – 10.30 h),“ začal s hodnocením posledního přípravného zápasu trenér Žižka, který dále pokračoval: „Naší přípravu hodnotím jednom hladně. Jde vidět, že kluci na sobě chtějí tvrdě pracovat. Věřím, že jsme dobře připraveni. Teď si jen tu sezonu dobře rozehrát,“ dodal trenér MFK FM U19.

K zápasu se vyjádřil také i trenér hostujícího celku, Jan Pítr. „Stále jsme v hledání základní sestavy pro nadcházející mistrák a doufáme, že se na něj stihnou uzdravit další hráči, které jsme dnes nemohli vyzkoušet. Zahráli jsme si na hlavním hřišti proti hodně kvalitnímu soupeři a hlavně mladší hráči získali další ostruhy. I to byl jeden z účelů zápasu proti o soutěž lepšímu týmu.“