Přehled zápasů v týdnu od 23. do 29. 9. 2019

Přehled zápasů v týdnu od 23. do 29. 9. 2019.

MUŽI

9.k. MSFL: SK Uničov - muži 3:0


DOROST

SK Uničov - starší dorost U19 0:2 (0:0) - branky FM: Nezhoda, Křenek z pk.
Sestava FM: Sýkora - Dudek (c), Benc (46. Krajčo), Šostý (57. Procházka), Koval - Pavela, J. Mikulenka, Nezhoda, Psota (46. Bányácski) - Křenek, Kolenič (46. Chýlek). Trenér: Jan Žižka.
První půle byla z naší strany statická, bez pohybu, bez důrazu. Byla to profesorská hra. Do druhého poločasu jsme udělali tři změny a hra se trochu zlepšila, dostávali jsme domácí pod tlak. Uničov byl však nebezpečný z brejkových situací a měl dvě, tři gólovky. Navíc zahrával pokutový kop, který naštěstí neproměnil. To nás nakoplo, i v oslabení jsme utkání zvládli a tím pádem jsme zaslouženě zvítězili. Pochvala patří brankář Sýkorovi, který nás nejen při penaltě skvěle podržel.

starší dorost U18 - Šumperk 3:0 (2:0) - branky FM: Zrůnek 2, Hammer
Sestava FM: Rusek - Hammer (c), M. Merta, Kolář, Nytra - Zrůnek (81. V. Kaňák), Cempírek, Rakovcij, Hodula (66. D. Foldyna) - Corriero (46. Brojač), Siedlok. Trenéři: Roman Vojvodík, Lukáš Čerňák, Josef Bardoň a Radomír Dian.
Úvod utkání a velká část první půle se nám vůbec, ale vůbec nevydařila. Měli jsme obrovské množství ztrát, nepřesností, prohraných soubojů, včas jsme nedostupovali. Soupeř, který hrál velice dobře, měl na začátku utkání několik šancí. Jen díky Kubovi, a v některých momentech i štěstí, jsme neprohrávali větším rozdílem. Přesto jsme v závěru poločasu dokázali vstřelit dvě branky, přičemž druhou jsme již vsítili v oslabení. O přestávce jsme si v kabině některé věci vysvětlili a druhé dějství jsme odehráli i v deseti již velice solidně.

SK Uničov - mladší dorost U17 0:6 (0:1) - branky FM: Šeba 2, Račev, Kavka, Kolenič z pk.
Sestava FM: Müller - Kulhánek, Büchi (63. Kolenič), Murín, Račev - Hrabec (55. Kavka), Jurga, Klimeš (c), Maléř - Střižík, Šeba. Trenéři: Kamil Raška a Milan Šponer.
Druhé velmi povedené utkání v řadě, i když v první půli jsme překonali obraný val soupeře až minutu před koncem poločasu. V druhé části zápasu už Hanákům došly síly a nám se podařilo přidat ještě pět branek.

mladší dorost U16 - Šumperk 3:3 (2:1) - branky FM: Králík 3
Sestava FM: Pracuch - Vicher, Štětínský, Ševčík, A. Kowalczyk, Barčák (83. Kunčík), V. Kaňák (c), Jelínek (86. Cudzik), Němec (58. Švrček) Králík, Stareček. Trenéři: Karel Orel a Miroslav Onufer.
Ani hatrick Lukáše Králíka, ani vedení o dvě branky 30 min. před koncem, nám nestačilo k tomu, abychom toto utkání dovedli do vítězného konce. Do utkání jsme vstoupili velmi laxně, bez většího zaujetí a koncentrace. Tím pádem nás Šumperk dostal pod velký tlak, vytvářel si šance a velké závary před naší bránou. Jen s velkým štěstím jsme to ustáli a několikrát neinkasovali. Postupně jsme se dostávali více do hry a ze dvou protiútoků jsme skórovali. Vstup do druhého poločasu naopak patřil nám. Vytvořili jsme si minimálně 4,5 vyložených brankových příležitostí, kde jsme mohli utkání rozhodnout, ale proměnili jsme, střelecky velmi agilním Lukášem Králíkem, jen jednu. Za to nás soupeř v závěru utkání potrestal, po dlouhém nákopu za obranu a lobem přes vyběhnuvšího brankáře, vyrovnávací brankou.


ŽÁCI

MFK Vítkovice - starší žáci U15 (čtvrtek 26. 9. - hř. TC Vítek, 15.00 h) - PŘELOŽENO NA ÚTERÝ 22.10.!!!

MFK Vítkovice - starší žáci U14 (čtvrtek 26. 9. - hř. TC Vítek, 17.00 h) - PŘELOŽENO NA ÚTERÝ 22.10.!!!

příprava: mladší žáci U12 - 1.BFK Frýdlant nad Ostravicí 4:1 (2:0) - branky FM: Michna, Mohelník, L. Vyvial, Bardoň 
Sestava FM: Kaňák, Stromšík - Vaculík, Hejda, Tengler, Sochor, Janík, Výmola, Vyvial, Žačik, Galásek, Michna (c), Tsitzas, Mohelník, Bardoň. Trenéři: Robert Schedling, Petr Vokoun a Ján Balko.
Přátelské utkáni, které splnilo význam. V zápase jsme si mohli vyzkoušet věci, na kterých jsme pracovali, a které nás poslední zápasy trápily. Taky pojedeme v sobotu do Olomouce s větším sebevědomím. Děkujeme Frýdlantu za odehrání utkání. 

Horní Žukov - starší žáci Future U15 3:5 (1:2) - branky FM: Golich, Jeřábek, Kalina, Hottek
Sestava FM: Dudek - Matula, Teichmann, Žiga (c), Pastucha, Ježík, Roman, Hottek, Stryja, Jeřábek, Golich, Hofírek, Bartek, Kalina. Trenéř: Adam Filip.

Horní Žukov - mladší žáci Future U13 3:8 (0:2) branky FM: Kakara 4, K. Šištík 2, V. Šištík, Nešetřil
Sestava FM: Pastrňák - Rodek (c), Janík, D. Klepáč, Rára, Nešetřil, Stříž, V. Šištík, K. Šištík, Kakara, Alfery. Trenéři: Robert Schedling a Ján Balko.

HFK Olomouc - mladší žáci U13 1:1 - branka FM: Moravec
Sestava FM: Bojda - Rek, Végh, Gongol, Hlavatík, Žáček, Uhlář, Volný (c), Pečiva, Prepsl, Tvarůžka, Meca, Majer, Moravec, Molitor
S HFK jsme odehráli velice kvalitní zápas. Oproti předchozím utkáním se nám dařilo lépe kombinovat a kontrolovat míč. Vytvořili jsme si dostatek vyložených šancí na to, abychom utkání zvládli. Bohužel v koncovce jsme opět selhali a tak je konečný výsledek vlastně smutný. Chlapci v obraně předvedli výborné individuální výkony a pomohli tak i Sebovi Bojdovi k perfektní premiéře v roli gólmana, ten jako hrotový útočník, díky veškerým okolnostem, musel nastoupit v bráně. Nutno podotknout, že svou roli zvládnul fantasticky. Šla na chlapcích na hřišti vidět chuť hrát a odhodlání porvat se o co možná nejlepší výsledek. Za to je musíme pochválit.

HFK Olomouc - mladší žáci U12 21:4 (4:1,8:2,9:1) - branky FM: Michna 2, L. Vyvial, Bardoň
Sestava FM: Stromšík, Kaňák - Sochor, Hejda, S. Klepač, Výmola, Galásek, Mohelník, Žačik, Vyvial, Tsitzas, Michna (c), Bardoň. Trenéři: Robert Schedling a Petr Vokoun. 
Utkáni, které nám ukazalo naše velké nedostatky, které máme. Ať už začneme u defenzívy, kdy po velkých invidualních chybách a naivního bránění dostáváme hodně laciné branky. Taky jsme měli vysoké procento ztráty míčů, kdy místo jednoduchého řešení volíme to těžší. Mrzí i hodně zahozených šanci, které jsme si vypracovali, výsledek mohl opět vypadat úplně jinak. Ale i tak musíme uznat že Olomouc byla jasně lepší.


PŘÍPRAVKY

ročník 2012 (Ondrášovka Cup, předkolo, úterý 24. září - hř. Stovky, 11:00 - 13:30)
MFK FM, Hlučín, Gascontrol Havířov, Poruba, Brušperk, Valašské Meziříčí

ročník 2011 (Ondrášovka Cup, předkolo, středa 25. září - hř. Stovky, 11:00 - 13:30)
MFK FM, Hlučín, Poruba, Budišov nad Budišovkou, Bohumín, Valašské Meziříčí

Kozlovice - Dívky starší (středa 25.9 - hř. Kozlovice 16.00)

ročník 2010 (Ondrášovka Cup, předkolo, čtvrtek 26. září - hř. Stovky, 11:00 - 13:30)
MFK FM, Hlučín, Valašské Meziříčí, Poruba, Hranice, Brušperk

Brušperk - ročník 2010 (čtvrtek 26 9. - hř. Brušperk, 16.00 h)

Brušperk - Future (čtvrtek 26.9 - hř. Brušperk 16.00)

Vítkovice - ročník 2013 (příprava, čtvrtek, hř. Stovky, 17.00 h)