Skvělá série neporazitelnosti U15

F r ý d e k-M í s t e k - První vyhraní z kapsy vyhání, říká jedno známé rčení. Naše U15 zřejmě toto pořekadlo velmi dobře zná. Vstup do Moravskoslezké žákovské ligy nevyšel Valcířům podle představ, pak však přišla skvělá série bez prohry, která nyní čítá šest utkání.

Dobrá letní příprava, start ligy na domácí půdě. Svěřenci trenérů Radka Šmída a Davida Stachovce byli na vstup do Moravskoslezské ligy natěšeni. I úvod zápasu proti Prostějovu sliboval, že se bude Lipina radovat. Soupeř však dokázal vedení naší party obrátit z 0:2 na 4:2 ze svého pohledu a v modrobílém táboře zavládlo zklamání. „Hraje se osmdesát minut a tohle nám soupeř ukázal, že tato soutěž je kvalitní po celou dobu zápasu, ne jen určitou část, a tak by k tomu měli kluci přistupovat, bojovat až do poslední minuty, tohle nám bohužel chybělo, smutnil po utkání trenér David Stachovec.

Pokus o nápravu mohl přijít hned druhý zápas na jihu Moravy. Valcíře však čekal soupeř z kategorie přetěžkých - Zbrojovka Brno. A dobře to nedopadlo. Zbrojováci zvítězili 12:3. „Hráči Brna byli opravdu mnohem lepší jak po sportovní stránce, tak i jejich somatotyp byl už na úrovni mladších dorostenců. Musíme být k sobě opravdu kritičtí, protože naše produktivita v zakončení byla více než žalostná. Vyložených šancí jsme měli dost. Soupeř naopak střílel branky strašně jednoduše, po našem nedůrazu v soubojích, komentoval kouč Radek Šmíd.

Možná však oba nepovedené zápasy pomohly. Poté totiž přišel obrat a doslova smetení Opavy 7:2. Chtěli jsme zahodit za hlavu nevydařené utkání v Brně. Jsme rádi, že se nám to podařilo a budeme se na to snažit navázat i v dalších zápasech, věřil trenér a zároveň šéftrenér žakovských kategorií Radek Šmíd, nu a povedlo se to dokonale. Dalších pět ukání znamenalo čtyři výhry a remízu v Opavě. Naposled Lipina rozstřílela Karvinou 10:4. „Úspěšná série nás samozřejmě těší, stále je však potřeba svědomitě pracovat. Dobré výkony nepřijdou samy od sebe. Nesmíme se nechat ukolébat. Je řada věcí, ve kterých máme nedostatky. Stále je na čem pracovat. varuje frýdecký lodivod.

Frýdek-Místek se po povedené sérii nachází na čtvrtém místě. Dva body na dostřel má Zlín a Zbrojovku Brnu, byť poslední jmenovaný, má zápas k dobru. Každopádně 16 bodů po osmi utkáních je dobrý základ. Po první části se totiž bude liga dělit na první a druhou šestku. Na sedmé místo mají nyní Valcíři náskok šesti bodů.

Nutno také podotknout, že za předchozí dvě sezóny se žádnému frýdecko-místeckému týmu starších žáků nepovedlo udržet sérii šesti zápasů bez prohry. My samozřejmě věříme, že úspěšná řada se ještě natáhne. Na dobrých týmových výkonech můžeme vypíchnout také to, že Frýdek má ve svém kádru aktuálně nejlepšího střelce ligy. Se sedmnácti góly se dělí Ondřej Švrček o první místo v tabulce střelců s bývalým Valcířem Michalem Málkem.

SÉRIE NEPORAZITELNOSTI U15: MFK FM - Opava 7:2, MFK FM - Zlín 6:1, Hodonín - MFK FM 1:4, Opava - MFK FM 2:2, MFK FM - Hodonín 3:2, MFK FM - Karviná 10:4