Valcířky sbírají první fotbalové zkušenosti

F r ý d e k-M í s t e k - Dívčí týmy Frýdku-Místku, které byly nově založeny na jaře letošního roku, se úspěšně rozrůstají a sbírají první zkušenosti na zeleném pažitu.

Nejen A-tým, dorosty, žáci, přípravky, MFK Frýdek-Místek reprezentují i týmy dívčích přípravek, které byly založeny na jaře tohoto roku. V té době úspěšně probíhaly nábory a nyní už děvčata zúročují dovednosti získané v tréninku pod dohledem trenérek Jany Sikorové a Elišky Klimešové v utkáních a turnajích. Aktuálně má MFK dva týmy - přípravka děvčata starší, přípravka děvčata mladší.

Ve středu se například tým mladších dívek zúčastnil turnaje v Kozlovicích. „Holky skvěle přenesly do hry, co se učíme na trénincích. Rozehrávku, organizaci, do poslední chvíli jít za míčem a nic nevypouštět, svědomitý návrat do obrany, při ztrátě balónu, chválila trenérka Jana Sikorová. Důležitá je pochopitelně radost ze hry a ta byla v Kozlovicích stoprocentní. „Holky si turnaj opravdu užily, dokonce nastřílely 9 gólů. Pochvalu zaslouží i brankářka, která klukům zlikvidovala spoustu gólovek, doplnila lodivodka Valcířek. Radost ze hry však neměly jen naše mladé bojovnice. „Turnaj, a to, jak se holkám daří, si samozřejmě užívali i rodiče a také my trenérky. Jsme na holky pyšné.

Do týmu Valcířek stále probíhají nábory. Takže pokud hledáte pro svoji ratolest sportovní vyžití, máte jedinečnou možnost. Trenérky také pravidelně navštěvují základní školy, kde dívčí týmy Frýdku-Místku představují.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B