FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B 0:0

Valcíři v 10. kole druhé nejvyšší dorostenecké soutěže remizovali ve Stovkách s Baníkem Ostrava B 0:0.
10.kolo (5.10.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B
0:0


Komentář

Po zaváhání vedoucí Jihlavy na hřišti nedalekého Třince, chtěli mladí Valcíři naplno bodovat v zápase s ostravskou osmnáctkou. Utkání bylo prestižní pro obě strany, vždyť v dresu hostí se objevilo hned několik hráčů, kteří do Baníku odešli právě z Frýdku-Místku (Šigut, Vahalík, Bystřičan, K. Merta, Fulnek, Hrubý či trenér Radomír Hlaváč).

Derby nakonec vítěze nemělo, utkání skončilo bezbrankovou remízou. "Baník na nás nastoupil s hrou, na kterou jsme se připravovali. Už na předzápasovém tréninku jsme se tomu trochu věnovali. Chtěli jsme především eliminovat jejich presinkovou zónu jednoduchými přihrávkami za obranu. Některé akce nám takto i vyšly, ale v samotné hře jsme byli jakoby ustrašení. V té první půli si hosté vypracovali dvě nebo tři nebezpečné standardky, které nezakončil. My jsme měli náznak šance Pavelou, který šel sám na bránu Baníku, ale na tom těžkém terénu se mu míč nakonec zaškobrtnul a byl z toho jen rohový kop. I proto byla poločasová remíza nejspíš odpovídající," hodnotil průběh úvodní pětačtyřicetiminutovky trenér Lipiny Jan Žižka. 

Gólu se hrstka diváků nedočkala ani po změně stran. "Kluky jsme v poločasové pauze nabádali, že Baník svou kůži neprodá lacino, že na nás hned nastoupí, což se také i stalo, když nás při jejich tutovce podržel brankář Sýkora. V té chvíli jsme nejspíš přežili klinickou smrt. Poté se hra srovnala, ale Baník byl lepší na míči, to si musíme přiznat," dodal Žižka. 

Nejstarší dorost se v následujícím kole představí na Vysočině, kde je duel s jihlavským dorostem čeká v sobotu 12. října od 11 hodin.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku): Kluci utkání odbojovali, ale s druhým poločasem bychom si měli poradit lépe. Byly tam situace, které jsme nedohráli. Bod ale bereme s pokorou, jelikož v samotném závěru mohl soupeř i zvítězit. Teď se musíme dobře připravit na další utkání, které nás čeká v Jihlavě. Tam se bude hrát o těch pomyslných šest bodů.



Radomír Hlaváč (trenér Baníku Ostrava U18): Těžký terén, malé hřiště a houževnatě bojující soupeř. To byly překážky, které pokud jsme chtěli být dnes úspěšní, museli jsme je překonat. Soubojově a běžecky jsme utkání zvládli. Byli jsme agresivní, ve většině případů jsme dobře presovali a nutili soupeře k chybám nebo k nákopávaným míčům, které jsme si vzadu posbírali. I na těžkém terénu jsme se snažili kombinovat, to se nám ale dařilo střídavě. Buďto jsme pokazili v přechodu přes střední pásmo dobře rozjetou akci, nebo jsme selhali v zakončení před brankou. Je škoda, že jsme dnes náš výkon nepodpořili brankově, šance jsme na to měli.


Fotogalerie

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B