FC Vysočina Jihlava - FK Frýdek-Místek 1:3

Mladí Valcíři předvedli v Jihlavě výborný výkon a zcela po zásluze si tak domů vezou tři důležité body.
11.kolo (12.10.2019) | Na Stoupách
FC Vysočina Jihlava - FK Frýdek-Místek
1:3


Komentář

Starší dorost (U19) utkání 11. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy zvládl na jedničku. Z Jihlavy si totiž Valcíři dovezli tři body za vítězství 3:1.

Svěřenci trenérů Jana Žižky a Jakuba Hottka odcestovali na Vysočinu o den dříve a nakonec se tento tah i vyplatil. Hosté od samého úvodu působili fotbalovým dojmem a po zásluze šli ve 22. minutě do vedení. Corriero našel ve vápně soupeře Křenka, toho domácí obrana faulovala a z následné penalty otevřel skóre zápasu Packo - 0:1. "Domácí jsme se snažili vysoko napadat, což jim dělalo problémy," naznačil herní záměr frýdecko-místecký trenér Jan Žižka. 

Srovnáno bylo po hodině hry, kdy Jihlavští zahrávali standardní situaci ze které Malata srovnával na 1:1. "Při jejich standardce jsme nedůsledně bránili," viděl hlavní příčinu u inkasované branky Žižka. Valcíře tento

moment nezlomil, ba naopak. O tři minuty později se k zakončení dostal Chýlek, jeho ránu mu ještě domácí hráči stačili odvrátit, ale dorážka Nezhody již byla gólová - 1:2. Také u třetí branky hostů byl záložník Jakub Nezhoda. V 66. minutě se po chybě domácí defenzívy hnali sami na jihlavského gólmana Nezhoda s Pavelou, prvně jmenovaný nakonec vzal zodpovědnost na sebe a přesnou ranou uzavřel skóre zápasu na 1:3. 

Výhrou se Valcíři dostali v průběžné tabulce před svého sobotního soupeře na druhé místo a jelikož i vedoucí Hlučín zaváhal (v Líšni prohrál 0:2), ztrácí Frýdecko-Místečtí na něj už jen pouhé dva body. V dalším kole bude "devatenáctka" hostit na stadionu ve Stovkách béčko Fastavu Zlín. Toto utkání se hraje v sobotu 19. října od 14.00 hodin.

Ohlasy trenérů

Luboš Prokopec (trenér Jihlavy U19): První poločas jsme podali zakřiknutý výkon, ve druhém jsme po vyrovnání udělali dvě fatální chyby, které soupeř využil.



Jan Žižka (trenér Frýdku-Místku U19): Musím říct, že jsme po celé utkání byli lepším týmem a naprosto zaslouženě jsme tu vyhráli. Už v první půli jsme se snažili napadat rozehrávku soupeře, což domácím dělalo velký problém. Jihlava tam sice měla nějaké náznaky šancí, kdy jsme později dostupovali k jejich hráčům, ale jinak družstvo pracovalo vesměs na jedničku.