U18 a U16 kralovala proti Přerovu

F r ý d e k-M í s t e k - U19 ulovila o uplynulém víkendu důležitou výhru v Jihlavě, dařilo se však i U18 a U16. Valcíři doma porazili Přerov. Zvláště U16 do té doby neporažený tým jistě pořádně zaskočila.

U18 knockoutovala Přerov v druhé půli čtyřmi góly

U18 v posledních zápasech hledala ideální pohodu. Prohrála v posledních dvou venkovních utkáních, a byť doma porazila Šumperk 3:0, spokojenost s výkonem nevládla ani v kabině, ani v trenérském štábu. Proti Přerovu, který byl před zápasem na třetím místě tabulky, si však vše sedlo ideálně. Především tedy ve druhém dějství, kdy Lipina rozhodla o své výhře 4:0, dvěma góly se blýskl Kuba Cempírek, po gólů přidali nejlepší střelci týmu Karel Zrůnek a Giacomo Corriero. „Kluky musím za výkon pochválit. Minulé zápasy se nám nevydařily, jsme rádi, že jsme to konečně zlomili, zvláště proti kvalitnímu soupeři, jelikož Přerov se pohybuje na špici tabulky,“ kvitoval trenér Roman Vojvodík. Těšila jej však nejen výhra, ale také udržené čisté konto, pro brankáře Kubu Ruska třetí v sezóně. „Krom bodového úspěchu jsme se soustředili na to, abychom neinkasovali, jelikož jsme, především ve venkovních utkáních, dostali více gólů.“ Valcíři se po 11. kolech MSDD aktuálně nachází na pátém místě. Na první Opavu B ztrácí devět bodů, na druhý Prostějov B však pouze body tři. V dalším kole zajíždí Frýdek-Místek do Vsetína a bude plnit roli jasného papírového favorita, Vsetín je totiž poslední se ziskem pouhých tří bodů.

11. kolo MSDD-E: MFK FM - Přerov U19 4:0 (0:0)


U17 se na Vysočině nedařilo

Zatímco U19 se sobotní zápas v Jihlavě vydařil, U17 zažívala opačné pocity. Na Vysočině utržila prohru 0:4 a venku prohrála po dvou vítězných zápasech v řadě (Znojmo, Uničov). „Na Vysočině jsme se neprezentovali dobrým výkonem a bohužel jsme za soupeřem zaostávali ve všech herních činnostech včetně nasazení a důrazu v osobních soubojích. Domácí se poměrně snadno dostávali do šancí, hráli s chutí a po zásluze zvítězili,“ komentoval celkem výstižně trenér Milan Šponer. Frýdek-Místek se v tabulce nachází na deváté pozici, v dalším kole vyzve v sobotu doma Zlín B, který je naším tabulkovým sousedem. Na desáté pozici ztrácí na Valcíře jeden bod. Utkaní startuje netradičně v podvečer v 16:15.

11. kolo MSDL: Vysočina Jihlava - MFK FM 4:0 (2:0)


U18 odčarovala Přerov, ten už není neporazitelný

Jedním z výkonů minulého týdne je jistě výhra U16. Svěřencům trenérů Karla Orla a Miroslava Onufera se totiž povedlo vyzrát na lídra tabulky a do té doby neporažený Přerov. Trenéři museli v minulých zápasech vzhledem k absencím dosti improvizovat, i proto bylo čekání na výhru pěti zápasové, mnohdy chybělo také více pověstného štěstí. O výhru nad Šumperkem jsme přišli těsně před koncem, stejně tak ztratili remízu ve Valašském Meziříčí. Proti Přerovu však byla k dispozici silná sestava, což si pochopitelně pochvaloval i trenér Karel Orel. „Po dlouhé době jsme se sešli v silné sestavě, vrátili se kluci po zranění, nemocích a z těchto důvodů to na hřišti bylo patřičně znát.“ Valcíři soupeři opravdu moc šancí nedali, což odráží i slova chvály našeho kouče. „Proti vedoucímu celku naší soutěže jsme zvítězili zcela zaslouženě a všichni kluci zaslouží za předvedený výkon velkou pochvalu. Obrana hrála kompaktně bez nějakých větších chyb, v záloze kralovali a výborně tvořili hru s chutí hrající středoví hráči Vojta Kaňák s Ondrou Maléřem podporováni krajními záložníky a defenzivu soupeře ničil svými neúnavnými sprintovými náběhy s výbornou finální přihrávkou Filip Šponer hrající v útoku, kterého kvalitně doplňoval střelec Lukáš Králík. Na hřišti nebyl nikdo, kdo by podal, byť jen průměrný výkon a branek jsme mohli dát mnohem víc než jen tři. Takhle bychom si představovali, jak by měl vypadat kvalitní herní výkon celého mužstva.“ Věříme, že jsou kluci dobře naladěni a stejný výkon předvedou i v sobotu ve Vsetíně. Ten se narozdíl od svých starších kolegů z U18 pohybuje v tabulce přece jen výše. Na třináctém místě je jen o bod za Frýdkem-Místkem.

11. kolo MSDD-E: MFK FM - Přerov U17 3:0 (2:0)


REPORT 11.k. MSDL: U19 uspěla v Jihlavě, Nezhoda dal dva góly