FK Frýdek-Místek - MFK Vyškov 1:0

Bojovné utkání nakonec rozhodla gólová situace z 37. minuty, kdy Literákova hlavička našla volného Teplého, který vstřelil svou sedmou branku v sezoně.
12.kolo (19.10.2019) | Stovky
FK Frýdek-Místek - MFK Vyškov
1:0


Komentář

Netradičně v sobotu dopoledne svedli fotbalisté MFK Frýdek-Místek bitvu o další třetiligové body. Tentokráte do Stovek zavítal soupeř z Vyškova, který odehrál velice dobré utkání. Fotbal se však hraje na góly a ten dokázali vstřelit pouze Valcíři.

Už při pohledu na průběžnou tabulku byli Valcíři před utkáním jasnými favority. Jenže mezi oběma soupeři byl v té chvíli pouze pětibodobý rozdíl. "Kdo dnes sleduje fotbal, tak ví, že každá ta soutěž se svým způsobem vyrovnává, že ty rozdíly se smazávají. I proto je třetí liga nesmírně vyrovnaná, každý může porazit každého," zdůraznil frýdecko-místecký trenér Martin Pulpit.

V úvodní čtvrthodině měl více ze hry náš soupeř a byli to právě Vyškovští, kteří si vypracovali první vážnější gólovou situaci. To běžela 18. minuta, kdy Ožvolda chyboval v rozehrávce, hosté se zmocnili míče a po akci Křivánka se k zakončení dostal Fila. Jeho nepříjemnou přízemní střelu stačil gólman Ciupa špičkou kopačky vyrazit. 

Až poté se více ke slovu začali hlásit domácí fotbalisté. "Soupeř vstoupil lépe do zápasu, nám se až po té dvacáté minutě více rozběhala naše záloha, přesněji Ožvolda se Skwarczkem a tím jsme si začali vypracovávat nějaké ty šance," podotkl Pulpit.

Ve 37. minutě předvedli Valcíři krásnou fotbalovou akci, na jejímž konci se mohli radovat z úvodní branky střetnutí. U postranní čáry uvolnil Varadi volného Hýbla, ten centrem na zadní tyč našel hlavu Literáka a od něj míč doputoval ke zcela volnému Teplému. Náš kanonýr neměl problém poslat míč za záda hostujícího brankáře - 1:0!

O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji, ale po Varadiho centru mířil Teplý hlavou tentokráte mimo vyškovskou branku. K míči se tak dostali Vyškovští, kteří z následné akce spálili snad největší šanci, kterou si ve Stovkách vypracovali. Fila z bezprostřední blízkosti totiž naší branku netrefil. "Tady se možná i lámal chleba, jelikož pak jsme už Vyškov do žádné vyloženější příležitosti nepustili. Obrana hrála poměrně spolehlivě. Mrzí mě, že abychom naše diváky ještě více potěšili, tak jsme měli k tomu gólu zkrátka něco přidat," řekl domácí kouč Martin Pulpit. 

Po změně stran už byla hra taková rozkouskovaná. Valcířům se nedařilo podržet více míč na svých kopačkách. "Já nemám rád takovou tu TIKI-TAKU. Jsem pro přímočarou hru, což do hráčů vštěpujeme i na trénincích," prozradil Pulpit. 

Utkání jsme nakonec dokázali dotáhnout do vítězného konce a v průběžné tabulce si i nadále držíme pátou příčku. V následujícím kole nás čeká duel s ostravskými mladíky. Zápas se hraje v neděli 27. října od 10.15 hodin na hřišti v Markvartovicích a hráči věří, že je fanoušci přijedou povzbudit v hojném počtu.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (trenér Frýdku-Místku): Ukázalo se, že jak Telpý, tak i Literák, nám v minulých zápasech chyběli. Já však musím být spravedlivý a říct, že i bez těchto hráčů podalo mužstvo v Blansku dobrý výkon, dokonce bych řekl, že i jeden z nejkvalitnějších. Dnes jsme na to chtěli navázat, ale neměli jsme vůbec dobrý vstup do zápasu, kdy jsme prospali prvních patnáct minut. Soupeř nás přehrával, byl agresivnější a dobře nás napadal. Pak se nám naštěstí rozběhala záloha a dostávali jsme se více do křídelních prostor, odkud jsme se centry snažili dostávat do šancí. Musím ale vyzdvihnout dobrou hru soupeře, musíme zkrátka počítat s tím, že se na nás družstva budou pečlivě připravovat. I proto si třech bodů cenním. Vyškovu dobře zahrál Harba, dobře hrál i Klesa, v některých fázích utkání se prezentovali hosté velice dobrým fotbalem.



Jan Trousil (trenér Vyškova): My jsme byli nachystaní na Frýdek myslím si dobře. Viděl jsem jejich dva zápasy, takže jsme tak nějak věděli, co od nich čekat. Počítali jsme s tím, že se jim do sestavy vrátí Teplý s Literákem, i proto jsme chtěli hrát tak, abychom je napadali v kruhu ve čtyřech lidech v bloku. To se nám zpočátku dařilo, kdy jsme se v úvodní čtvrthodině dostali do dvou dobrých šancí. Jenže ani Fila, který byl sám před gólmanem, ani Krejčí, góly nedali. Pak nás domácí po nějaké té dvacáté minutě dostali na naší polovinu hřiště, my jsme ale dobře bránili. Bohužel poté přišla jedna chyba na naší pravé straně, kdy nám tam propadl záložník, který místo aby vystoupil, tak nám zůstal na čáře jako divák a my z toho dostali gól. Zprvu se nám zdál ofsajd, ale jak jsme se podívali pak na video, tak jsme viděli, že nám hráč zaspal. Škoda, že jsme vzápětí z malého vápna přestřelili Filou. Ve druhém poločase jsme hráče nabádali k aktivitě, že naše hra není vůbec špatná. Druhá půle byla o tom, že my jsme domácí dobývali a oni spoléhali na brejky, které mají velmi dobré, jelikož mají rychlé a pohyblivé hráče na krajích. V posledních deseti minutách to byl už vabank. Pokud nejste produktivní a neproměníte ani své čtyři vyložené šance, tak proti takovému soupeři uspět nemůžete. Domácí vyhráli zaslouženě. Čekal jsem těžký boj, věřil jsem, že tu můžeme něco urvat, ale ukázalo se znovu, že jsme druhý nejhůře střílející manšaft, i proto odjíždíme s prázdnou.


Fotogalerie