Nemec: Rozhodla důslednost, důraznost a fyzická připravenost

Po utkání s Baníkem jsme na pár chvil vyzpovídali trenéra A týmu Miroslava Nemce.

Během utkání s ním cloumaly emoce. Poslední vteřiny byly pro něj neskutečně dlouhé, ale po závěrečném hvizdu rozhodčího Zelinky mohly propuknout zasloužené ovace. Tým trenéra Miroslava Nemce totiž na domácím trávníku porazil favorita na postup do nejvyšší soutěže - Baník Ostrava. A nutno říct, že to bylo zasloužené vítězství. "Chci poděkovat všem lidem, kteří se nám starají o trávník. Po těch deštivých dnech jej připravili na maximum," svěřil se po zápase frýdecko-místecký trenér.

Pane trenére, vyhráli jste, ale co říkáte na hru vašeho týmu?

Výsledek je vždy závislý od vaší hry. No a hra tentokráte splnila všechny parametry na tomto stadionu a hřišti. Já musím chlapcům pogratulovat. Přesně na tohle vítězství totiž po celou zimu tvrdě dřeli.

Co podle vás dnešní utkání rozhodlo?

Určitě to byla důslednost, důraznost a fyzická připravenost. Byli jsme odolní vůči všem vnějším i venkovním vlivům. Prostě jsme byli na derby stoprocentně připraveni.

Může to být po vaší porážce ve Vlašimi odrazový můstek do dalších zápasů jarní sezony?

Je třeba si přiznat, že výhra nad Baníkem se lehce opravdu nerodila. První poločas jsme ve Vlašimi odehráli katastrofálně. Ten druhý již splňoval podobné parametry, jako tento zápas s Baníkem. Šlo vidět, že jsme se nachystali na těch 101%. Pro nás bylo utkání strašně důležité jak mentálně, tak i psychicky. Museli jsme zápas zvládnout a neprohrát jej. Ostrava je navíc pro každý klub v republice a také i pro každého hráče obrovskou výzvou. No a my jí dnes zvládli.

Bude teď pro vás těžké udržet hráče při zemi? Přeci jen se mohou někteří vznášet v oblacích...

Někdy to je o tom jednom utkání, ale my všichni v kabině víme, co chceme. Naší vizí je připravit s kolegy tým pro následující sezonu, ale také i pro ty další. Pokud se naučíme silné soupeře porážet už dnes, budeme na příští sezony nachystaní. A v budoucnu se chceme prát o příčky nejvyšší.

Co říkáte na výkon útočníka Martina Vyskočila?

Nezlobte se, nebudu přeci hodnotit výkon Vyskočila, který má kopu zkušeností a je to inteligentní fotbalista. Všichni museli vidět, že se na zápas maximálně nachystal a pak vše v utkání i prodal. Přes zimu dostal od nás trochu přes frňák, pomohlo mu to.

Přesto, co říkáte na jeho branku?

Řeknu to tak, že měl proměnit už tu první svou šanci. Je to jeho chyba a já mu na úterním tréninku u videa vyčiním (smích).

Co k atmosféře, která ve Stovkách při derby panovala?

Ona už byla podobná i v Ostravě, a to nejen při našem vzájemném utkání. Viděl jsem několik zápasů Baníku a pokaždé hráli v báječné fotbalové atmosféře. Pro mě je Ostrava zkrátka Ostrava.