Takový byl rok 2019!

F r ý d e k-M í s t e k - Rok 2019 je už minulostí, přinesl však řadu zajímavých událostí. My jsme některé z nich z pohledu mládežnické redakce vybrali. Sedm gólů v jednom utkání útočníka U15 Ondry Švrčka, domácí neporazitelnost našeho A-týmu nebo třeba historicky první fotbalové utkání Youtuberů.

Krůček od postupu

Hned po roce se mohli Valcíři vrátit do Fortuna národní ligy. Od postupu do druhého ligy je dělil doslova krůček. Vše rozhodlo poslední kolo minulé sezóny. Lipina v Hlučíně "ztroskotala". Prohru 1:2 uvítala Líšeň, která naopak v posledním zápase sezóny zvítězila a slavilo se tak bohužel na jihu Moravy.


Stovky jako pevnost

A-tým prohrál v domácím prostředí naposled 20. října 2018, kdy podlehl Otrokovicím. Od té chvíle se přemožitel Valcířů ve Stovkách v rámci MSFL hledal marně, a to samozřejmě vítáme. Série šestnácti zápasů bez prohry může být pochopitelně na jaře ještě prodloužena.


Sedmigólový koncert Ondry Švrčka

Sedm kulí jako v Sarajevu řeklo by se ve Švejkovi. V Sarajevu to však nebylo a ani krev netekla. Sedm gólů v jednom utkání to se i na úrovni starších žáků vidí málokdy. Ondrovi Švrčkovi se to však v duelu proti Karviné povedlo. Vydatnou měrou tak přispěl k vysoké výhře 10:4!


Youtubeři hrají fotbal

Historický první fotbalové utkání Youtuberů nazváné MOBIL.CZ Youmatch hostily Stovky v roce 2019. A byl to prvního června pořádný šrumec. Bohatý doprovodný program, koncerty, fotbal, a především skvělá atmosféra, které byl účasten i Generální skeretář FAČR Jan Pauly. Neztratili se ani reprezentanti Valcířů. Jako výpomoc slovenskému týmu se například blýskl brankář naší U18 Jakub Rusek. Už teď se těšíme, co nám Youmatch nabídne v roce 2020.


Mezinárodní fotbal ve Stovkách

Našemu krásnému stadionu bylo také ctí hostit první fázi kvalifikace na ME 2020 do 19 let. V říjnu se odehrály ve Frýdku-Místku hned tři zápasy - Azerbajdžán - Norsko, Norsko - San Marino a San Marino - Azerbajdžán. Ve Stovkách se objevila ale i Česká reprezentace. Právě ČR U19 zde odehrála ještě před kvalifikací přátelské utkání proti Gruzii.


U13 kralovala

U13 v sezóně 2018/19 ovládla svoji soutěž SpSM U13 Sever a navázala tak na předchozí ročník hráčů 2005. Za sebou nechala Baník Ostrava, Karvinou, Opavu. Největším soupeřem však byl pro Valcíře Třinec, ani on ovšem první místo v tabulce našemu týmu neuzmul. Svěřenci trenérů Roberta Schedlinga, Petra Vokouna a Jána Balka se tak po zásluze mohli radovat z cenného úspěchu.