Trenér Rojíček / U13: Výhra podzimu? Že je Ondra v pořádku

F r ý d e k-M í s t e k - U13 předváděla na podzim solidní výkony, brzdilo ji však proměňování šancí a s tím spojená nízká produktivita. To však ustupuje do pozadí ve srovnání s tím, že se Valcířům nevyhnuly zdravotní problémy, a to i bohužel vážné. To vše jsme probírali v našem povídání s trenérem Martinem Rojíčkem.

Jak hodnotíte podzim, pochopitelně spíše z pohledu výkonů?
S konečným 11. místem po podzimní části nemůžeme být spokojeni. Náš herní projev nebyl úplně špatný, ale za 15 utkání jsme nastříleli pouze 66 branek.

Na závěr předchozí otázky navážu, v hodnoceních zápasů podzimu jste si stýskali právě nad neproměňováním šancí...
Prakticky v každém utkání podzimní části jsme si vypracovávali množství šancí, ale naše zakončování a proměňování bylo žalostné. Odehráli jsme utkání, kde jsme většinu času soupeře přehrávali, ale tlak jsme nedokázali gólově vyjádřit. Postupem času to již kluci měli v hlavách.

Je to hlavní aspekt, na který se budete na jaře zaměřovat?
Proměňování šancí jsme se intenzivně věnovali již na podzim, na klucích šla vidět velká snaha. Zlepšení a pokroky v zakončení jsme na trénincích pozorovali, ale do utkání jsme to přenést nedokázali. Takže, jak si zmiňoval, pro jarní část sezóny si klademe za cíl výrazně naší střeleckou produktivitu vylepšit.

Největší výhrou asi nebylo vítězství na hřišti, ale to, že je Ondra Strmiska fit, když absolvoval náročnou operaci, souhlasíte?
To musím potvrdit. Jsou chvíle, kdy jdou góly a výhry stranou, zdraví je nejdůležitější. Ondra prodělal opravdu vážnou operaci. Všichni jsme na něho mysleli, drželi palce a bojovali na hřišti i za něj. Jsme všichni šťastní, že je Ondra v pořádku a postupně se vrací do tréninku. Podzim byl pro nás na zdravotní problémy poměrně nešťastný. Kapitán Filip Volný si například zlomil roku, což ho v úvodu podzimu vyřadilo na několik zápasů. Snad budeme mít na jaře v tomto ohledu více štěstí a veškeré zdravotní problémy se nám vyhnou.