Trenér Hubník se ujal svého žezla

Valcíři mají za sebou úvodní trénink letošní zimní přípravy. Na vše pak bedlivě na hřišti dohlížel nový kouč Lipiny Michal Hubník.

Fotbalisté Frýdku-Místku mají za sebou úvodní trénink v novém roce. Trenérské dvojici Michal Hubník - Josef Sláma se hlásilo dvaadvacet hráčů (další do tréninkového procesu nepustilo buď zranění, nebo pracovní povinnosti). Po úvodním slovu sportovního ředitele A týmu Daniela Černaje pak nový trenér Valcířů seznámil tým s plánem zimní přípravy. Hráči po absolvování čtvrtečního a pátečního tréninku dostanou dva dny volna a hned z kraje příštího týdne vyrazí A tým na krátké kondiční soustředění do Uherského Brodu. Jeho vyvrcholením pak bude první přípravné střetnutí, které odehrajeme s účastníkem slovenské Fortuna ligy - AS Trenčín (středa 15. 1. - od 13.00 hodin - hřiště Sihoť).

V další části čtvrtečního tréninku si fotbalisté A týmu, které doplnila ještě čtveřice dorostenců (Mikulenka, Nezhoda, Fulnek a Repček), zahráli na dvě brány. Tréninku se již neúčastnila dvojice Matěj Hýbl a Jakub Teplý, kteří jsou na zkoušce v Teplicích, resp. v Prostějově. Brankář Jiří Ciupa, který je kmenovým hráčem MFK Karviná, se k našemu mužstvu připojí v příštím týdnu. Jednadvacetiletý brankář mimochodem prodloužil s ligovým týmem profesionální smlouvu o tři roky. „Jirkovi věříme, proto jsme mu nabídli novou smlouvu. Je to mladý gólman, který teď především potřebuje chytat. V třetiligovém Frýdku-Místku na podzim podával slušné výkony, proto jsme se zároveň domluvili, že tam stráví také jarní část,“ prohlásil sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Ciupa na podzim odchytal v našem drese osm utkání a v šesti z nich dokonce neinkasoval. „Jsem rád, že se vše podařilo rychle dotáhnout. Těším se i na pokračování ve Frýdku-Místku, kde jsem měl zápasové zatížení, což je pro mě nejdůležitější,“ pochvaloval si pro karvinský web Jiří Ciupa. Přiznává ovšem, že zpočátku měl z lipinského angažmá respekt. „Trochu jsem se bál, nevěděl jsem, do čeho jdu. Přeci jen to pro mě bylo první angažmá mimo Karvinou. Zpětně to hodnotím jako výborný krok, ten půlrok mi hodně pomohl. Zároveň mě těší, že Frýdek-Místek projevil zájem, abych zůstal i pro jarní část. Klub i parta v kabině je super. Jsem rád, že se tam na jaro vrátím. Byla to moje priorita,“ dodal Ciupa.

Fotogalerie z úvodního tréninku Valcířů - ZDE