U16 zvítězila nad Vítkovicemi

F r ý d e k-M í s t e k – Jako první ze všech mládežnických týmů odehrála přípravný zápas U16. A byl to velice solidní start. Svěřenci trenérů Karla Orla a Miroslava Onufera zvítězili 4:3 a vrátili tak Vítkovicím prohru z posledního mistrovského utkání. Zápas mají za sebou i U18 a U17, v modelovém utkání si zahráli proti sobě.

U16 oplatila Vítkovicím podzimní porážku

Bylo to celkem nedávno, co se U16 s Vítkovicemi střetla. Oba týmy se spolu utkaly v posledním mistrovském utkání roku 2019 v rámci divize. Vítkovice zápas hraný na Stovkách ovládly a zvítězily 4:1. Přípravné klání mělo jiný scénář. Za kratší konec tentokrát tahal náš soupeř, který po celý zápas dotahoval vedení Valcířů. „Utkání mělo z obou stran svou kvalitu. My jsme byli efektivnější v útočné fázi, kde jsme zaslouženě vstřelili čtyři branky. Naopak v obranné fázi jsme trošku pokulhávali a nebyli dostatečně důrazní a kvalitní v tom, abychom soupeři zabránili vstřelení tří branek,“ hodnotil trenér Karel Orel, který využil všech hráčů, jež měl k dispozici. „Po prvním týdenním tréninkovém bloku v začínající zimní přípravě jsme odehráli přípravné utkání s Vítkovicemi. Prostřídali jsme všechny hráče, kteří s námi momentálně trénují. “

PŘÍPRAVA: MFK FM - MFK VÍTKOVICE 4:3 (2:2)


Valcíři proti Valcířům

U18 a U17 se střetla v sobotu proti sobě. V modelovém utkání nakonec zvítězili starší a zkušenější 4:2. Výsledek ale nebyl tolik důležitý, šlo především o kvalitní tréninkovou náplň formou utkání, a to účel splnilo. Aby bylo učiněno statistikám za dost, za U18 vstřelili góly dvakrát Marek Siedlok a dvakrát Karel Zrůnek. Za U17 se prosadili Filip Klimeš a z penalty Ondra Maléř.