Tři souboje dorostu s Třincem

F r ý d e k-M í s t e k - Další víkend v zimní přípravě byl pro dorostenecké kategorie U18, U17 a U16 ve znamení soubojů s Třincem. Zatímco naší U18 se proti U19 nedařilo, frýdecko-místecká U16 a U17 v domácím prostředí dominovala.

U18 na třinecké U19 ztroskotala

V sobotním duelu nakonec změřila síly s třineckou U19 naše U18. A soupeř potvrdil roli velkého favorita. Osmnáctce vypomohlo z naší U19 pouze trio Packo, Chýlek a Psota. V třineckém dresu se objevili Valcíři Luděk a David Macečkovi, kteří jsou v Třinci na hostování. A byli vidět, i oni nakonec přispěli k vysoké výhře Třince 7:0.

PŘÍPRAVA U18: FK FOTBAL TŘINEC U19 - MFK FM 7:0


U17 a U16 si proti Třinci zastřílela

V domácím prostředí jsme naopak o víkendu proti Třinci kralovali. U17 pod vedením nově složeného trenérského dua Punda - Šponer od začátku utkání určovala tempo. Do vedení se mohla dostat již daleko dříve než na konci první půle, Šebovi se však několikrát nepovedlo prolomit bezbrankového skóre. Síť rozvlnil až Matěj Střižík, který se nakonec v utkání propracoval až k hattricku. Dočkal se však i Sebastian Šeba a skóre ze strany Valcířů uzavřel Vojta Kaňák. Trenéři tak mohli být spokojení. „V druhém přípravném utkání jsme vyzráli na třineckou U17. Fotbalová kvalita byla tentokrát převážně na naší straně, dařila se nám kombinace, vycházela nám předfinální i finální fáze, takže i přes některé technické nedostatky jsme s výkonem spokojeni, hodnotil kouč Milan Šponer.

PŘÍPRAVA U17: MFK FM - FK FOTBAL TŘINEC 5:1 (2:0)

Ještě o gól více přidala ve svém zápase proti Třinci soupeři U16, brankář Pracuch navíc udržel čisté konto. I zde byl k vidění hattrick, který si nadělil ke svým nedělním narozeninám Lukáš Králík. „Z naší strany vydařené utkání. Kluci hráli s chutí a dobrým nasazením, byli jsme hodně aktivní na míči a kreativní v kombinaci na hřišti. Z toho pramenila naše kvalita v útočné fázi, kde jsme si vytvářeli dost příležitostí k ohrožení soupeřovy branky a po zásluze jsme některé z nich proměnili. Hodně aktivní v tomto směru byl především Lukáš Králík, který vsítil hattrick, pochvaloval si trenér Karel Orel.

PŘÍPRAVA U16: MFK FM - FK FOTBAL TŘINEC 6:0 (3:0)


Výkony dobré, výsledkově se však ve futsalové lize nedařilo

K dalším zápasům nastoupil tým složený z dorosteneckých kategorií Valcíři ve 2. frýdecko-místecké futsalové lize. „Ani v dalším kole frýdecko-Místecké 2. ligy v sálové kopané kluci herně nezklamali a obě utkání měla svou kvalitu. Výsledkově to však dnes bohužel nevyšlo. Do hry tentokrát převážně zasáhli hráči ročníků narození 2004 a 2003,“ referoval trenér Milan Šponer.  

Výsledky MFK FM: Šošoni Baška - MFK FM 6:5 (Jurga 2, Vyvial, Vykopal, Šponer), Lučina - MFK FM 7:3 (P. Vyvial, L. Rek, Šponer)

Sestava: Rusek - Vykopal, P. Vyvial, L. Rek, Moják, Jurga, Maléř, Šponer