FC Baník Ostrava - FK Frýdek-Místek 2:3

​Hodně velmi cenné vítězství v přípravě proti ostravskému Baníku. Mladí Valcíři navíc dokázali zvrátit pro ně nepříznivě se vyvíjející utkání.
(8.2.2020) | areál Vista UT
FC Baník Ostrava - FK Frýdek-Místek
2:3


Komentář

Dva nepovedené vstupy do obou poločasů vždy znamenaly gól, takže na začátku druhého dějství měli mladí Baníkovci dvoubrankový náskok. "Hned na začátku zápasu chyboval v rozehrávce Mikulenka a domácí se ujali vedení. Pak byla hra v první půli spíš vyrovnaná," poznamenal frýdecko-místecký trenér Jan Žižka. 

Toho nepotěšili jeho svěřenci ani v úvodu druhého dějství. "U druhé branky soupeře jsme propadli v osobním souboji uprostřed hřiště," mrzelo Žižku. 

Po hodině hry se však misky vah začaly přesouvat spíše na stranu hostujícího celku. Repček gólem na 2:1 vykřesal jiskřičku naděje, po Bencově pumelici do šibenice se v podstatě začínalo odznova - 2:2. Rozhodující okamžik přišel po Banyácského přihrávce a povedené střele Křenka, která znamenala nakonec vítězství Valcířů. "Troufnu si říct, že jsme od té šedesáté minuty byli o něco lepším týmem. Zasloužená výhra, té si navíc ceníme o to víc, že byla uhraná nad ligovým týmem. Ukazuje se, že jdeme tou správnou cestou," zakončil hodnocení frýdecko-místecký trenér.

"První poločas v některých momentech snesl nějaká měřítka. Vedli jsme a měli i několik dalších příležitostí, abychom skóre navýšili. Tady se dalo soupeře zlomit a utkání rozhodnout. Také se ale projevovala určitá nekoncentrace a nedůslednost. Nepřipravenost v hlavě na zápas. A to i u hráčů, kteří sbírají zkušenosti s dospělým fotbalem. Ve druhé půli jsme rychle vedli 2:0 a zdálo se, že utkání i přes na některých hráčích viditelné známky podcenění soupeře zvládneme. Ukázalo se, jak moc nám v týmu momentálně chybí daleko větší konkurenční prostředí. Hosté hráli s velkým odhodláním a vysokým napadáním ve velkém počtu dělali problémy naší rozehrávce. Frýdek postupně výsledek otočil a nám najednou nic nešlo. Dělali jsme chyby, byly všude pozdě, vše se odráželo k soupeři. Znovu se projevila stará fotbalová pravda, že pokud k tomu hráči od začátku zápasu nepřistoupí tak jak mají, okamžitě se jim to vrátí! Mělo by to být pro nás varování a zároveň velké poučení do budoucna," vrátil se k zápasu na webových stránkách soupeře trenér Baníku U19 Roman West.

Fotogalerie