Mládež využívá v tréninku i jógy

F r ý d e k-M í s t e k - Tabata, plavání. Mládežnické týmy ale využívají v tréninkovém procesu i jógy. Konkrétně jógy sportovní. Samozřejmostí je pochopitelně dohled profesionálů. A proto jsme spojily síly s Jóga Pro Sport.

Sportovní jóga je dalším vítaným doplňkem v tréninkovém procesu našich mládežnických týmů. V tomto směru spolupracujeme s Jógou Pro Sport a Darinou Šeděnkovou. Trénink si vyzkoušela v hale ve Sviadnově naše U18, U17 a U15. Právě z druhého tréninku U18 a U15 je také naše video, na které se můžete podívat.

Sportovní jóga dokáže vyváženě působit na všechny svalové skupiny, a proto je pro sportovce efektivním tréninkovým nástrojem. Kombinuje protahování, posilování, dýchání a rovnováhu, jak fyzickou, tak mentální.

Zrychluje také regeneraci svalů. Cílem regenerace je odstranit ze svalů odpadní látky, aby svalová vlákna mohla fungovat naplno. Hluboké dýchání, na které je při cvičení sportovní jógy kladen důraz, napomáhá zásobování svalů kyslíkem, přináší do svalů výživné látky pro doplnění energie, regeneraci svalu a obnovu síly. Předchází také zranění a vyrovnává svalovou dysbalanci, posiluje střed těla a zlepšuje koncentraci, snižuje stres a uvolňuje napěti.

Jóga Pro Sport spolupracuje i s jinými sportovními kluby a sportovci. Můžeme zmínit například Baseballový Klub Klasik Frýdek-Místek. Ostatně více se dozvíte na stránkách www.jogaprosport.cz. My rozhodně doporučujeme!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B