Čtyři partie žáků s Kroměříží

F r ý d e k-M í s t e k – Uplynulý víkend byl pro žáky ve znamení zápasů s Kroměříží. Dá se říct, že to byla kroměřížská neděle. Mladší žáci přivítali soupeře doma, starší žáci vyrazili na Hanou. Všechny čtyři zápasy pak měly jedno pojítko, silný vítr.

Valcíři v druhé půli kralovali

U15 si připsala na Hané jasnou výhru, ale tak jednoduché to nebylo. „Kroměříž hrála velice sympatický kombinační fotbal a v první půli se dostávala do dobrých příležitostí, které ovšem jejich hráči nedokázali dotáhnout do konce,“ komentoval výsledkově těsný první poločas trenér Kamil Raška. Druhé dějství už ale patřilo jednoznačně Valcířům. „Ve druhém poločase, kdy jsme vítr měli v zádech pro změnu my, jsme soupeře velice dobře napadali už u rozehrávky, což domácím působilo značné potíže. Z toho plynoucí šance jsme pak dokázali proměňovat.

PŘÍPRAVA U15: HS Kroměříž - MFK FM 2:9 (1:2)


U14 v Kroměříži narazila

U14 v zimní přípravě doposud jen málokdy nastoupila kvůli absencím v ideálním složení, byl to i případ utkání s Kroměříží. Valcíře zaskočil už úvod utkání, kdy si dali smolný vlastní gól. „Utkání jsme nezačali vůbec dobře, hned z prvního útoku domácích jsme si dali vlastní gól. V dalším průběhu hry jsme si vytvořili gólové šance, ale ty jsme bohužel neproměnili. I když měli domácí výhodu silného větru v zádech, hra byla vyrovnaná až do chvíle před přestávkou, kdy domácí využili dvou našich chyb v obraně a do druhé půle měli tříbrankový náskok,“ hodnotil trenér Lubomír Macíček. Manko se nám v druhém dějství již bohužel dotáhnout nepovedlo. „Po výměně stran byla větrná výhoda na naší straně a kluci se snažili vyrovnat. Ale i přes velkou snahu srovnat jsme nedokázali uhlídat velmi vyspělého hráče domácích, který nám dokázal vstřelit dva góly. Opět jsme se přesvědčili, že pro nás bude jarní část hodně těžká. Pokud budeme chtít uspět, musíme na sobě více pracovat, vystupovat jako tým a pomáhat jeden druhému,“ apeloval kouč.

PŘÍPRAVA U14: HS Kroměříž - MFK FM 5:3 (3:0)


Dramatický zápas dovedla U13 do šťastného konce

Další test na velkém hřišti čekal na naší U13. Proti Kroměříži to byl velice kvalitní a dramatický zápas. K vidění byly také dvě penalty, po jedné na každé straně. Valcíři za sebou měli náročné soustředění na Hutisku, a i vzhledem k tomu zvládli zápas s Hanáky velice dobřeDo zápasu jsme nastoupili po čtyřdenním soustředění, kluci měli v nohách náročné tréninky. Zápas se nám povedl, všichni hráči se i přes únavu vydali a utkání dovedli k vítězství,“ zmínil trenér Martin Rojíček.

PŘÍPRAVA U13: MFK FM - HS Kroměříž 3:2 (2:1)


U12 si zastřílela

U12 prožila proti Kroměříži gólově velmi plodné utkání. Soupeři nasázela 13 branek a spousta šancí ještě zůstala neproměněnaV zápase jsme oslabeného soupeře jasně přehráli. I přes velký počet vstřelených branek stačila obě družstva ještě spálit hodně dalších příležitostí. My se musíme na naše lepší zakončení na tréninku zaměřit. Asi nejvíce se dařilo naší zimní posile Dajovi Šuhajdovi, který vstřelil 4 góly a na další dva ještě přihrál,“ sdělil trenér Radek Šmíd.

PŘÍPRAVA U12: MFK FM - HS Kroměříž 13:4 (2:1, 8:2, 3:1)


Future zápasy ve Frýdlantu zvládla vítězně

Přípravné zápasy odehrály o víkendu i naše žákovské týmy Future. Starší žáci si připsali jasnou výhru 6:1. U mladších žáků to byla přestřelka. Přetahovaná nakonec dopadla i díky čtyřem brankám Ondry Moravce lépe pro nás.

PŘÍPRAVA FUTURE U15: Frýdlant nad Ostravicí - MFK FM 1:6
PŘÍPRAVA FUTURE U13: Frýdlant nad Ostravicí - MFK FM 6:7 (3:4)

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek