Heroické výkony starších žáků proti Spartě

P r a h a - Skvělé výkony předvedli starší žáci v rámci herního soustředění v Praze proti Spartě Praha. Ano, oba týmy našich starších žáků sice nakonec prohrály, podstatné ovšem je, po jakých výkonech. A ty byly bez patosu zkrátka chvályhodné.

U15 držela se Spartou krok

Jako první se na Strahově proti Spartě postavila naše U15. Hráči se museli po dlouhé cestě rychle aklimatizovat. Ale to, že na cestě strávili bezmála tři hodiny, nebylo od úvodní minuty vidět. Valcíři se na soupeře vrhli bez respektu. „Proti Spartě jsme sehráli velice dobré utkání, vytvořili jsme si několik vyložených šancí. Kluky musím opravdu pochválit,“ hodnotil šéftrenér žákovských kategorií Radek Šmíd. Samozřejmě ale byla kvalita soupeře znát, a i on měl své šance, skvělý výkon ovšem podával v bráně Ondra Pohludka. Ten likvidoval sparťanské akce se stoickým klidem. O to více mohou mrzet zmíněné nevyužité šance. Ondřejové Zelenka a Švrček šli sami na brankáře, první ale nakonec nestihl zakončit, druhého vychytal gólman. Hned vzápětí po Švrčkově šanci bohužel domácí udeřili, v posledních vteřinách první půle.

I úvod druhého dějství se nesl v sympatickém výkonu našeho týmu. Hned na začátku poločasu trefil Švrček tyč a vzápětí zakončil Kunčík nad. Bohužel následoval trest. Sparta svůj hubený náskok navýšila, vyhráno ale ještě zdaleka neměla. „V 60. minutě nás ještě mohl výsledkově vrátit do hry Jedlička, ale i jeho rána šla bohužel nad,“ litoval trenér. Utkání tak skončilo výhrou Sparty. Bohužel výsledek neodpovídá hře. Když už nic jiného zasloužili jsme si za výkon alespoň vstřelený gól.“

SPARTA PRAHA - MFK FRÝDEK MÍSTEK 4:0 (1:0)
Sestava MFK FM: Pohludka (65. Dudek) - Jedlička (61. Hofírek), Cudzik, V. Míček, Žiga - Kunčík (58. Zezula), Hlosta, Křížek (52. Pikonský), Kuboš (41. Jeřábek) - O. Švrček, Zelenka (41. D. Němec (49. Bartek). Trenéři: Radek Šmíd a Filip Adam.

U14 se dostala proti Spartě do vedení jako první

Jako druhá přišla na řadu U14. I tu čekal proti Spartě velmi obtížný úkol. Ale i zde jsme obstáli. Ba co víc, dokonce jsme se dostali jako první do vedení, když se i trochu šťastně trefil Jáchym Foldyna. Vedení nám ale bohužel moc dlouho nevydrželo a v samotném závěru poločasu se domácí dostali do vedení. „Změřili jsme síly s jedním z nejlepších týmů v republice. Do zápasu jsme vstoupili s tím nejlepším, co máme v týmu. Kluci se snažili a hra byla vyrovnaná, šance byly na obou stranách. Určitě můžeme být s předvedenou hrou v první půli spokojeni,“ chválil trenér Lubomír Macíček.

V druhé půli už se jenom přece projevila síla a šíře sparťanského kádru. Pražané i přes bravurní výkon brankáře Šimečka dokázali gólově odskočit. „Do druhého poločasu jsme dali příležitost klukům z celého kádru, aby si zápas užili. Sparta převzala iniciativu, kluci byli pod tlakem, ale dokázali Spartě vstřelit dva góly,“ uzavřel trenér.

SPARTA PRAHA - MFK FRÝDEK MÍSTEK 7:3 (2:1)
Sestava MFK FM: Šimeček - Teichmann, J. Míček, Schwarz, Tománek - Čapčuch, Nalewajka, Rašovský, Michalík - Golich, J. Foldyna. Do hry zasáhli: R. Foldyna, Roman, Matula, Kabát, Vrobel, Hottek, Strack. Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.