Valcíře posílil záložník Jiří Kiška

Kádr třetiligových Valcířů se zdá být již uzavřen. Poslední změnou je příchod jednadvacetiletého krajního záložníka či obránce Jiřího Kišky z druholigového Prostějova.

Před hráči A týmu zbývá v tomto týdnu již jen poslední přípravné utkání, kdy se v sobotu 29. února porovnáme s divizním nováčkem ze Skaštic. Generálka se odehraje ve frýdeckých Stovkách od 10 hodin.

Valcíře na poslední chvíli posílil krajní záložník Jiří Kiška, který přichází z druholigového Prostějova na hostování s případnou opcí na přestup. "Jirka je rychlonohý fotbalista, hrající na levé straně hřiště. Po odchodu Matěje Hýbla do Teplic jsme potřebovali najít podobný typ fotbalisty, což se nám, myslím, podařilo," řekl k příchodu jednadvacetiletého fotbalisty sportovní ředitel A týmu, Daniel Černaj. "Jsme rádi, že si Jirka vybral právě Frýdek-Místek, jelikož se ještě o něj zajímaly celky jako Vyškov, Otrokovice či Kroměříž. V našem zájmu byl příchod ještě jednoho hráče z Čech, tam jsme se ale nakonec nedomluvili. Kádr by tak měl být již uzavřen," dodal Černaj.  

Ten dále prozradil, že jej mrzí, že v týmu nezůstali někteří odchovanci klubu. "Z našeho pohledu se jedná určitě o talentované fotbalisty, kteří se však kromě fotbalu věnují ještě studiu na vysokých školách. Skloubit školu s tréninky ale nebylo pro ně až tak jednoduché, proto jsme je pustili na půlroční hostování do divizních klubů, kde věřím, že se dokáží patřičně otrkat s mužskou kopanou," sdělil Černaj.

Naopak se do jarního kádru třetiligových Valcířů vešli čtyři šikovní dorostenci (Jan Fulnek, Tomáš Hammer, Jakub Mikulenka a Jakub Nezhoda). "V přípravných zápasech jsme právě klukům z dorostu chtěli dát co nejvíce příležitostí. Ti, kteří se nakonec do kádru probojovali, tak se nám jevili v přípravě nejlépe. Kluci viditelně na sobě chtějí pracovat a také se posunout fotbalově dál. V naší snaze bude určitě uzpůsobit jejich tréninkový plán tak, aby ve škole co nejméně zameškali," zdůraznil Daniel Černaj.

První mistrovské utkání pak Valcíři odehrají v neděli 8. března, kdy do Stovek v rámci předehrávaného 32. kola MSFL dorazí poslední celek soutěže - FC MSA Dolní Benešov. "My si musíme momentálně v klubu nastavit koncepci vzájemné spolupráce spolku a akciovky tak, aby vše fungovalo jako jeden klub. Pokud bychom ale po odehrání všech zápasů skončili na postupové příčce, určitě se vstupu do druhé nejvyšší fotbalové soutěže bránit nebudeme," naznačil plány Daniel Černaj, sportovní ředitel A týmu.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek