Dorosty ladily formu na soustředění

F r ý d e k-M í s t e k - Poslední únorový týden byl pro dorostenecké kategorie U18, U17 a U16 ve znamení soustředění na Hutisku. Samozřejmě nechyběla ani přípravná utkání.

Hutisko-Solanec to bylo pro naše dorosty poslední únorový týden hlavní dočasné domoviště. Postupně se na Valašsku prostřídaly tři dorostenecké kategorie. Od soboty do úterý U17, od středy do pátku U16 a nejdéle ladila formu v Penzionu Solanec U18. Týmy využívaly osvědčeného zázemí, vhod po fotbalové dřině přišla samozřejmě sauna, v regenerační proceduře nechyběl ani bazén v nedalekém Sport Art Centru. Hojně pak bylo využito nové hřiště s umělou trávou ve Viganticích. Došlo ale také na valašské kopce, byť jen v omezené míře, prim hrálo především hřiště. „Soustředění proběhlo ke spokojenosti, jsem rád, že se všechny tři týmy prostřídaly ve stejném cyklu, měli jsme tak patřičný přehled o všech hráčích a mohli jsme i spolupracovat například ve formě modelových zápasů. Škoda jen, že nemohli být z různých důvodů přítomni všichni hráči. Co se týče zázemí, tak to nás nemohlo překvapit. Penzion Solanec je tradičním útočištěm při soustředěních, a i tentokrát zázemí splnilo vše, co jsme potřebovali. Tím, že je nově k dispozici i umělka ve Viganticích, byly podmínky naprosto skvělé, chválil si šéftrenér dorostu a trenér U18 Roman Vojvodík a potěšilo jej také počasí. „Počasí je vždy loterie, takže jsem rád, že vyšlo opravdu ideálně.

Tečkou za soustředěními měly být pochopitelně přípravné zápasy. Nesehrály se však všechny. Plánované utkání U18 v Novém Jičíně bylo zrušeno a zápas zde odehrála pouze U16. Ta podlehla soupeři těsně 1:2 a znát byly ještě dozvuky náročného týdne. „Na utkání jsme přijeli přímo ze soustředění z Hutiska a v prvním poločase to bylo patřičně znát. Než jsme se rozhýbali a především rozběhali, tak jsme prohrávali 2:0. A k tomu soupeř ještě neproměnil penaltu. Postupně jsme se ale dostávali do hry, byli živější a v závěru prvního poločasu jsme Adamem Starečkem nastřelili tyč. Druhý poločas už byl z naší strany o hodně lepší, byli jsme aktivní, chtěli jsme výsledek zvrátit, ale bohužel se nám podařilo Adamem Starečkem jen snížit na 2:1,“ hodnotil trenér Karel Orel.

U17 měla na programu sobotní domácí zápas proti dorostu Frýdlantu nad Ostravicí. Gólově divoký zápas nakonec skončil remízou 5:5, když se třemi góly blýskl Matěj Střižík. V týdnu pak hráči U17 spojily síly s U18 a mixovaný tým porazil Krásno nad Kysucou 7:4. Za dveřmi jsou již generálky. U18 bude hrát v sobotu ve Stovkách proti Lískovci. U17 a U16 odehrají poslední testy před mistrovskými zápasy ve Vítkovicích.

PŘÍPRAVA U16: Nový Jičín U17 - MFK FM 2:1 (2:0)
PŘÍPRAVA U17: MFK FM - Frýdlant nad Ostravicí 5:5
PŘÍPRAVA U18+U17: Tatran Krásno nad Kysucou U19 - MFK FM 4:7