FK Frýdek-Místek - FC Dolní Benešov 3:1

V úvodním jarním zápase Valcíři berou všechny body. Na umělé trávě ve Stovkách porážíme poslední Dolní Benešov 3:1.
32.kolo (8.3.2020) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - FC Dolní Benešov
3:1


Komentář

Valcíři mají za sebou úspěšně zvládnutou premiéru. V předehrávaném 32. kole MSFL porazili na domácím stadionu poslední celek soutěže z Dolního Benešova 3:1.

Domácí začali na umělé trávě ve Stovkách aktivě, již ve 2. minutě se snažil o překonání soupeřova gólmana Žák, jeho rána mířila ale nad. O chvíli později šel do souboje stoper Drozd a jak se později ukázalo, přivodil si nepříjemné zranění na ruce, které je s největší pravděpodobností na nějaký čas vyřadí ze hry. "Filip by měl v pondělí absolvovat operaci zlomeného prstu na ruce," oznámil po zápase sportovní manažer A týmu Daniel Černaj.

První změnu skóre přinesla 17. minuta, kdy Varadi přichystal krásně míč Hykelovi a ten trefil přesně k tyči - 1:0. Jak se ukázalo, zkušenost Varyho v dnešním zápase na soupeře platila. V 58. minutě se po jeho další akci prosadil poprvé útočník Lukáš Raab - 2:0. O devět minut později přišlo zaváhání v naší defenzívě a hostující Skroch vykřesal hostům jiskřičku naděje. Naštěstí hned vzápětí si Valcíři vzali dvoubrankové vedení zpět, když se podruhé v utkání prosadil Raab. Tentokráte mu asistoval krajní záložník Kiška. 

Stav 3:1 už nakonec zůstal do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího Slabého. Valcíři se v průběžném pořadí nadále drží nadohled vedoucímu Blansku. To navíc v nedělním dopoledni výsledkově zaváhalo na hřišti Uničova 1:0, takže ztráta na vedoucí příčku činí momentálně dva body.

Velkým pozitivem je také třetiligová premiéra u dalších našich dorostenců, a to Jana Fulneka a Tomáš Hammera. "Za ten start proti Dolnímu Benešovu jsem velice vděčný a také šťastný, těch mých pár minutek jsem si moc užil a budu dělat vše pro to, aby přibyly i další," svěřil se krátce po utkání krajní obránce Tomáš Hammer. Svůj pozápasový postřeh přidal pak i druhý novic v lipinském dresu, Jan Fulnek. "Je to super, jelikož jsem strašně za tu šanci rád, i když bych byl samozřejmě ještě radši, kdybych vstřelil gól (naráží Honza na jeho gólovou situaci z 87. minuty zápasu). Každopádně za tu možnost poměřit se s chlapama z třetí ligy jsem moc vděčný," řekl devatenáctiletý krajní záložník Lipiny.

Ohlasy trenérů

Michal Hubník (trenér Frýdku-Místku): Každý z hráčů se na ten první jarní zápas těšil. Bylo to znát i z našeho nástupu. Byli jsme silní na míči, dobře jsme kombinovali. Škoda jen, že jsme po inkasované brance dali soupeři více prostoru. Benešov pak hrozil po standardních situacích, které má dobře zvládnuté. Naštěstí jsme přidali třetí branku a pak si výhru pohlídali. Tři body jsou zasloužené.



Martin Štverka (trenér Dolního Benešova): Frýdek v tomto utkání prokázal svou kvalitu a musím říct, že vyhrál zaslouženě. My jsme ale domácím dopomohli ke gólům vlastními chybami. I když jsme se na zápas připravovali, tak nám přesto dělal velké problémy Adam Varadi. Také byla velká škoda inkasovaného gólu, když se nám podařilo zápas zdramatizovat.


Fotogalerie