(NOVÉ) Koronavirus odkládá zápasy

Po čtvrtečním rozhodnutí Vlády ČR a vyhlášení třicetidenního nouzového stavu, se zápasy Moravskoslezské fotbalové ligy nebudou hrát nejméně do poloviny dubna.

Zatímco hokejová extraliga byla kvůli viru COVID-19 předčasně ukončena, fotbalové soutěže v celé republice se "prozatím" přerušují. 

FAČR vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny.

„Respektujeme rozhodnutí Vlády ČR s ohledem na zdraví hráčů, funkcionářů i fanoušků a jsme i nadále v pravidelném kontaktu se státními orgány tak, abychom mohli včas reagovat na jakékoliv další změny, které by se týkaly průběhu soutěží, které pod nás spadají,“ řekl předseda Asociace Martin Malík.

Vláda ČR ve čtvrtek 12. března znovu reagovala na epidemii koronaviru a zpřísnila opatření vůči jeho dalšímu šíření. Z toho důvodu vyhlásila od čvrtečních 14 hodin nouzový stav, který potrvá následujících 30 dnů. Doposud platné omezení, že sportovní akce mohou proběhnout jen v případě účasti nejvýše 100 osob, již neplatí.

Od pátečních 6 hodin (ráno) vláda zakázala sportovní akce s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob, a to do odvolání. Toto omezení se tak týká všech týmů MFK Frýdek-Místek. Čtvrtečním dnem všechny frýdecko-místecké mládežnické celky přerušily svůj tréninkový proces, a to rovněž do odvolání. BLIŽŠÍ INFO ZDE

V úterý odpoledne 17. března zároveň z podnětu UEFA dojde k hromadné videokonferenci všech členských asociací, na které se bude řešit další postup v otázkách domácích i evropských soutěží, stejně tak se bude řešit i osud evropského šampionátu v tomto roce.