Návrat v čase / U14: Den, kdy Valcíři skolili Baník!

F r ý d e k-M í s t e k - Jsou to přesně dva roky, kdy se podařil Valcířům z tehdejší U14 husarský kousek. Dokázali porazit na jeho půdě suverénního lídra tabulky Baník Ostrava.

Závěr března roku 2018 byl pro MFK Frýdek-Místek U14 nebývale sladký. V druhém jarním kole zajížděli svěřenci trenérů Lubomíra Macíčka a Miroslava Poledníka na půdu obávaného protivníka. Baník Ostrava byl jasným lídrem tabulky MSŽL. Z jedenadvaceti zápasů prohrál do té doby pouze jediný a byl velkým favoritem zápasu. Ostravané byli také posíleni nedávným prestižním vítězstvím nad Bayernem Mnichov. Ne vždy však papírové předpoklady platí i na hřišti. To, co se dělo na zeleném pažitu, asi ani sami baníkovští hráči nečekali.

Celý frýdecko-místecký tým podával od úvodní minuty skvělý výkon. Pomyslným hrdinou se však stal Adam Stareček, který nasázel hattrick. Skóre utkání otevřel už v sedmé minutě, soupeř však ještě dokázal promptně reagovat. Dvě bleskové branky Michala Málka v rozmezí minuty však zasadily hegemonovi soutěže tvrdý direkt. Vývoj utkání se nezměnil ani v druhém dějství. Naopak, Stareček přidal rozhozenému soupeři ještě dvě branky a dokonal již zmíněný hattrick.

Prohra 5:1 byla pro Baník nejtěžší porážkou v sezónu. Není tedy divu, že komentář trenéra Baníku Milana Chalupy po utkání spokojeností neoplýval a nešetřil tvrdými slovy. „Ostudný výkon i výsledek je dán jednak tím, že nám chyběla pokora k soupeři a čekali jsme, že se porazí sami a rovněž je to dar náročnému programu, kdy těch zápasů bylo už dost a chyběla nám šťáva. Možná, že jsme přesně tuhle facku potřebovali.“ Trenéři Valcířů byli naopak pochopitelně velice spokojeni. „Chceme tímto všechny hráče pochválit za fantastický týmový výkon, v obranné činnosti za velkou bojovnost a v útočné fázi za výbornou produktivitu. Jsme rádi, že se kluci přesvědčili, že když dají do utkání vše, tak jsou schopni porazit i takového silného soupeře,“ pochvalovali si Lubomír Macíček s Miroslavem Poledníkem.

Za zmínku jistě stojí i to, že dres soupeře hájili Martin Hrubý a Josef Jiříček, kteří ještě v sezóně 2016/17 oblékali dres Frýdku-Místku. Z vítězné sestavy pak posléze zamířili do Baníku i Tomáš Maloň a Michal Málek.

21. kolo MSŽL U14/30. března 2018: FC Baník Ostrava - MFK Frýdek-Místek 1:5 (1:3)
Branky: 11. Kocián - 7. Stareček, 30. Málek, 31. Málek, 55. Stareček, 61. Stareček Rozhodčí: Smetana - Richtár, Janáč.
FC Baník Ostrava: Hrubý - Staniek (36. Macej), Jiříček, Michna, Michlík - Puchala, Janál, Bitta (c) - Látal (44. Buryan), Kedroň (44. Obuch), Kocián. Trenér: Jan Žemlík a Milan Chalupa.
MFK Frýdek-Místek: Dragon - Barčák, Janýška, Pešek (c), Maléř - Kaňák (68. P. Žáček), Sladovník (51. Šponer), Maloň, A. Kováč - Stareček, M. Málek (65. F. Kowalczyk). Trenéři: Lubomír Macíček a Miroslav Poledník.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B