Sezóna mládeže 2019/20 pohledem statistik

F r ý d e k-M í s t e k - Výrazně zkrácená mládežnická sezóna 2019/20 našich týmů pohledem statistiky. Nejlepší střelci, úspěšné série, čistá konta, karetní hříšníci.

Série neporazitelnosti

Na podzim se urodilo hned několik úspěšných sérií. Sedm zápasů bez prohry si připsala U15, hned šest z těchto sedmi utkání bylo navíc vítězných. Druhou nejdelší úspěšnou sérií sezóny se může pochlubit Future U15. Její série neporazitelnosti se zastavila na čísle osm. Pokud bychom navíc počítali pouze vítězné zápasy v řadě, byli by svěřenci trenéra Adama Filipa vůbec nejúspěšnější v sezóně. Přetržení vítězné šňůry přišlo až v posledním utkání podzimu a sezóny, bohužel připravilo Valcíře o první místo v tabulce. Nejdelší sérií bez prohry se může v sezóně 2019/20 pyšnit U19. 14. září, kdy vyhrál nejstarší dorost ve Znojmě, započala úspěšná jízda. Celkově devět zápasů bez prohry. Sérii navíc nepřerušil žádný soupeř, ale až předčasné ukončení sezóny. Kdoví, kam by série dále pokračovala.

Zajímavou statistickou věcí je pak podzimní účinkování Future U13. Doma se příliš nedařilo, venku však svěřenci trenéra Davida Hejdy neztratily ani bod – šest venkovních výher v řadě, což se žádnému z našich mládežnických týmů nepovedlo. Statistickým primátem se může pochlubit také U18. Ta totiž tři zápasy v řadě neinkasovala. Domácí výhra nad Přerovem 4:0, výhra ve Vsetíně 3:0 a domácí výhra nad Starou Bělou 5:0. Dvě čistá konta pro Kubu Ruska, jedno pro Jirku Dragona.


Železní hráči

Tři hráči ve frýdecko-místeckém dresu nevynechali v sezóně v mistrovském utkání ani minutu – obránce U17 Filip Murín, brankář U17 David Müller a kapitán U15 Vojta Míček. V Moravskoslezské dorostenecké lize najdeme krom dua našich hráčů ještě dva, kterým se to povedlo – prostějovskému Václavu Lachmanovi a vítkovickému Zdeňku Novotnému. To Vojta Míček je v Moravskoslezské žákovské lize v této statistice osamocený, je jediným hráčem, který odehrál každou minutu. Jen šest minut pak chybělo k stoprocentní statistice Ondrovi Švrčkovi, ten si však vše vynahradil v úplné jiné statistice.


Nejlepší střelci

V podstatě můžeme hned navázat. Ve starších žácích to nejlépe pálilo právě Ondrovi Švrčkovi z U15. Dvacet gólů bylo suverénně nejvíce v rámci klubu, stačilo pak na třetí místo v tabulce střelců Moravskoslezské žákovské ligy. Na sedm gólů v jednom utkání do sítě Karviné se jen tak nezapomene. V mladších žácích si stejně suverénně počínal Marek Michna z U13, 28 vstřelených branek mluví za vše.

V dorostenecké kategorii sliboval jarní boj o střeleckou korunu drama. Loňský obhájce Sebastian Šeba měl na útočníka U19 Giacoma Corriera pouze dvougólový náskok. Žádné drama se však nekonalo, jaro bylo odpískáno a forward U17 se tak podruhé za sebou stal nejlepším střelcem dorosteneckých kategorií Frýdku-Místku. Uvidíme, zda bude příští sezónu útočit na hattrick.


Čistá konta

Statistiku čistých kont jsme sledovali převážně v dorosteneckých kategoriích. Ovládl ji nakonec brankář U16 Jirka Dragon s pěti čistými konty, jedno z nich si připsal za U18. S vychytanými nulami to mají brankáři v obou žákovských kategoriích složité, padá v nich totiž většinou více branek, zvláště pak v kategorii mladších žáků. Přesto i zde se několik čistých kont urodilo. Nejvíce si jich připsal v kategorii starších žáků Patrik Dudek, všechny tři nuly nasbíral za Future U15. V nejvyšší žákovské lize se o dvě čistá konta podělili Ondra Pohludka a Radim Řeha, ten navíc přidal i jeden čistý štít za Future U15. Šimon Šimeček si připsal jednu nulu v nejvyšší žákovské lize U14, Lukáš Strack pak také jednu v Krajské soutěži za Future U15. V mladších žácích se čistá konta sbírala ve Future U13, o pět čistých kont se podělilo hned pět brankářů – Strmiska, Rodek, Pastrňák, Rára a Kaňák.


Karty

Zlými muži se stali v této v našich barvách v uvozovkách s pěti žlutými kartami útočník U17 Matěj Střižík a se třemi žlutými a jednou červenou stoper U19 Marek Bányácski. Čtyři žluté nasbíral záložník U14 Sebastián Hottek. Novinkou letošní sezóny bylo také to, že rozhodčí mohli v průběhu utkání udělit žlutou či červenou kartu také trenérům. Po jedné žluté obdrželi trenér U18 Roman Vojvodík a trenér U15 Radek Šmíd. Červená karta byla ukázána trenéru U19 Janu Žižkovi.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B